رئیس انجمن نوردكاران :

ماهانه ۱۴۰۰میلیارد تومان رانت در بازار فولاد ایجاد و توزیع می شود

ماهانه ۱۴۰۰میلیارد تومان رانت در بازار فولاد ایجاد و توزیع می شود به گزارش ساسان گستر رئیس انجمن نوردكاران با اشاره به اینكه مقرر است برای محصولات فولادی كف و سقفی تعیین شود، اظهار داشت: ماهانه ۱۴۰۰ میلیارد تومان رانت در بازار فولاد ایجاد و توزیع می شود.



سید احمد رضوی نیک در گفتگو با خبرنگار مهر، تصریح کرد: در زمان آقای رحمانی، وضعیت بازار فولاد تقریباً کنترل شده بود. عرضه مواد اولیه در بورس کالا کم بود اما قیمت ها متعادل تر بود. یک بخشی به این علت بود که نرخ دلار متعادل تر بود و بخشی هم به این علت بود که تحت نظارت آقای اسماعیلی (معاون امور معدن وزارت صمت) بود. در واقع متولی مشخص بود، یک معاونت در وزارت صمت کارها را پیش می برد. با رفتن آقای رحمانی، آقای مدرس خیابانی که آمدند نگاهش با بقیه فرق می کرد؛ اختیار را از آقای اسماعیلی گرفتند و به معاونت بازرگانی منتقل کردند. نگاه آقای مدرس خیابانی کلاً به صادرات و خام فروشی بود. چندین بار درخواست جلسه دادیم ولی آقای مدرس خیابانی نظرات ما را نشنیدند و عنوان کردیم که ارزآوری را از محل محصولات نهایی هم به دست آورد، اما ایشان ترتیب اثری نداند.
رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران اضافه کرد: از زمانی که اختیارات از آقای اسماعیلی گرفته شد و به نهادهای دیگر واگذار شد، قیمت فولاد در این سه ماه اخیر به دو برابر افزایش پیدا کرد. جالب است که قیمت مواد اولیه و هزینه تمام شده چندان تفاوت نداشته است. قیمت سنگ آهن، هزینه ها، دستمزد و حامل های انرژی در آخر خرداد ماه کمتر از ۳ درصد افزایش یافته بود اما قیمت محصولات ۱۰۰ درصد گران شدند.
وی افزود: هم اکنون قیمت تمام شده شمش فولاد در حدود ۵ هزار تومان است ولی شمش را در بازار آزاد و بورس تا مرز ۱۲ هزار تومان می فروشند، صادراتشان ۴۰۰ دلار است و در بورس کشور ۵۱۰ دلار به فروش رسیده است. آقای رزم حسینی از زمانی که به وزارت صمت آمدند، اعلام نمودند که صادرات را به انتهای زنجیره و محصولات نهایی تخصیص دهیم، واحدهایی که ظرفیت خالی دارند فعال شوند.
رضوی با اشاره به اینکه ما مشکلات زیادی داشتیم ازاین رو تا قبل از آمدن آقای رزم حسینی از کمیسیون صنایع مجلس کمک خواستیم، اضافه کرد: انجمن نوردکاران طرحی را با همکاری زنجیره فولاد به مرکز پژوهش های مجلس فرستاد که این طرح بررسی گردید و کلیاتش مورد موافقت قرار گرفت در خصوص اینکه کلیه مواد اولیه شمش فولادی،.... بیلت بویون و اسلب در بورس کالا ارائه شود چنانچه مازاد بر نیاز داخل بود، در دو عرضه بعدی صادرات شود.
وی افزود: همینطور مقرر شد محصولات نهایی هم به بورس کالا بیاید و ۳۵ درصد بعنوان صادرات باقی بماند و مابقی را اگر باز هم نیاز داخلی نبود صادرات کنند. قیمت ها هم کشف شد به این صورت که قیمت پایه شمش ۷۵ درصد فوب جهانی و قیمت سقف هم ۹۵ درصد فوب جهانی باشد.
رضوی اظهار داشت: آقای اسماعیلی در مورد این طرح نظر فولادسازان، نوردکاران و زنجیره فولاد را گرفت. مجلس هم با ما هم نظر بود. آن بخشنامه با خواسته مجلس، مرکز پژوهش ها و نوردکاران منطبق است.
رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران اضافه کرد: گلایه داریم که کار به کندی پیش می رود و هنوز این بخشنامه صادر نشده است. مصرف محصولات نهایی زمان دارد بعنوان مثال در زمستان مصرف این محصولات افت می کند. دوستان فولادسازان از زمانی که این مصوبه را آوردند همچنان در حال گران فروشی هستند اما انگشت افترا را به نوردکار و افرادی که محصول نهایی تولید می کنند، گرفته اند.
وی افزود: بازار داخلی تا آخر سال تقریباً ۳ میلیون نیاز دارد چونکه فولادسازان فصل را سوزاندند، در فصل کار که می توانستیم صادرات نماییم و کشور احتیاج به میلگرد داشت، فولادسازان شمش را عرضه قطره چکانی کردند و مهندسی قیمت انجام دادند بگونه ای که ۴۲ درصد بالاتر از قیمت جهانی در داخل فروختند، ازاین رو ما نتوانستیم سال جاری به درستی کار نماییم.
رضوی اضافه کرد: بورس کالا خود محل ایجاد رانت شده است چونکه حق مالکانه فولادسازان در بورس حدود ۸۰ درصد است و تصمیم گیران در بورس فولادسازان هستند. معمولاً حرف هایی که از اول سال زده اند ضد و نقیض بوده است یا آماری داده اند که اصلاً واقعی نبوده است و یا قیمت هایی که گفته اند به واقعیت نزدیک نبوده است؛ بعنوان نمونه رئیس انجمن فولادسازان اعلام نمود که قیمت تمام شده شمش ۸ هزار تومان و میلگرد ۱۴ هزار تومان است من اعلام کردم که اگر شمش ۸ هزار تومان است به ما بدهید، ایشان هنوز نمی داند که شمش ۱۲ هزار تومان است.
رئیس انجمن نوردکاران فولادی ایران اظهار داشت: قیمت تمام شده شمش در واقعیت ۵ هزار تومان است اما با نرخ ۱۲ هزار تومان می فروشند که رانت به حساب می آید. فولادسازان ماهانه ۱، ۴۰۰ میلیارد تومان رانت ایجاد می کنند، اما به دنبال تخریب بقیه هستند.
وی افزود: هزینه مواد اولیه برای فولادسازان ۴۰ درصد است و مابقی برایشان سود است، اما در قسمت نورد هزینه مواد اولیه ۹۲ درصد است. با ۸ درصد که نمی توانیم رانت ایجاد نماییم و قیمت را بالا ببریم.
رضوی با اشاره به اینکه ۹۰۰ هزار تن در هر ماه تقاضای شمش داشتیم اما عرضه ۷۷ هزار تن بوده است، تصریح کرد: در ۶ ماه ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن تولید شمش داشتیم اما یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن عرضه شده است که از آن هم ۴۰۰ هزار تن ابطال شد. این ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تن شمش چه شد؟ در مورد صادرات هم که اعلام می کنند سال جاری ۲۱ درصد کاهش داشتند و فقط ۳ میلیون تن صادرات کرده اند. ۷ میلیون تن شمش دیگر کجاست؟
وی اضافه کرد: مشخص است که خارج از شبکه فروخته اند و یا احتکار کرده اند و به صورت قطره چکانی با نرخ بالا می فروشند.

1399/07/30
13:08:47
5.0 از 5 امتیاز
1173
تگهای خبر: ارز , انرژی , بازار , بازرگانی
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات