ثبات در بازار ارز

ثبات در بازار ارز ارزش دلار مقابل بیشتر ارزها ثابت ماند.


به گزارش ساسان گستر به نقل از رویترز، همان گونه که انتظار می رفت روند افزایش اعمال فشار روی شرکتهای چینی برای حضور در بازار سرمایه آمریکا باردیگر شروع شده است و مقامات بورس نیویورک خبر از انجام مقدمات خارج کردن سه شرکت از تابلوهای معاملاتی را کلید زده اند. این سه شرکت شامل چاینا تلکام، چاینا موبایل و چاینا یونیکام از سوی آمریکا متهم به همکاری با ارتش چین شده اند. در طرف مقابل چین با اخطار نسبت به عواقب این اقدامات گفته است چین از منافع شرکتهای چینی حمایت می کند و حق پاسخ را برای خود محفوظ می داند. پیش تر هم حدود ۴۷ هزار اپلیکیشن و بازی چینی توسط اپل حذف شده بود.
در ادامه رویکرد تنش زای آمریکا، مقامات وزارت بازرگانی این کشور اعلام نمودند تعرفه وارداتی این کشور روی بعضی از محصولات اروپایی نظیر قطعات هواپیما افزایش پیدا خواهد نمود. اروپا در واکنش به این اقدام اعلام نموده خواستار حل مسالمت آمیز این مسئله است. پیش از این سازمان تجارت جهانی در ماه سپتامبر به اتحادیه اروپا اجازه داده بود تا روی فعالیت بعضی از شرکتهای آمریکایی در خاک کشورهای خود مالیات بیشتری وضع کند که این مسئله در آن زمان هم با واکنش واشنگتن مواجه گردید و مقامات آمریکایی، همتایان اروپایی خویش را به رفتار ناعادلانه در مسایل تجاری و بازرگانی متهم کرده بودند.
شرایط کنونی مالی آمریکایی سبب شده است تا معامله گران نسبت به احیای سریع دلار بعد از عملکرد بد آن در سال ۲۰۲۰ چندان خوشبین نباشند. تحلیلگران به علت آنچه آنرا کسری دوقلو عنوان می کنند، معتقدند فشار روی دلار کماکان بالا خواهد بود. این کسری دوقلو در ارتباط با کسری بودجه دولت و همینطور کسری تراز حساب تجاری است. طبق اعلام سایت رسمی اعلام بدهی آمریکا، میزان بدهی های دولت این کشور تا آخر ماه دسامبر ۲۰۲۰ به ۲۷ تریلیون و ۵۵۳ میلیارد و ۴۹۶ میلیون دلار رسیده است. کسری بودجه دولت آمریکا تا آخر ماه دسامبر هم به سه تریلیون و ۲۳۶ میلیارد و ۳۵۲ میلیون دلار رسیده است.
در ادامه اختلاف نظر بین سران دو حزب اصلی آمریکا، میچ مک کتنل- رهبر جمهوری خواهان در مجلس سنا طرحی را ارائه داده که در آن که خواستار افزایش یارانه پرداختی به شهروندان آمریکایی از ۶۰۰ دلار فعلی به ۲۰۰۰ دلار است. از آنجایی که انتخابات میان دوره ای مجلس سنا تعیین کننده اکثریت دوره بعدی خواهد بود، هر دو حزب در تلاش هستند تا غلبه بر بحران اقتصادی ناشی از کرونا را به نام خود ثبت کنند و از این طریق آرای رای دهندگان را به سبد نامزدهای حزب خود بریزند.
تابحال دو میلیون دوز از واکسن کرونا در آمریکا توزیع شده است که ایالت کالیفرنیا با تحویل گرفتن ۳۰۰ هزار دوز واکسن در صدر قرار دارد و بعد از این ایالت هم ایالت های تگزاس و نیویورک به ترتیب با تحویل گرفتن ۱۴۶ هزار و ۹۸۸ دوز و ۱۴۰ هزار دوز در رده های بعدی قرار دارند. با این وجود آنتونی فاوچی- مقام ارشد قرارگاه مقابله با کرونا در آمریکا با ابراز نارضایتی از روند کنونی گفته است که با تداوم این رویه، آمریکا نخواهد توانست به برنامه قبلی برای توزیع ۲۰ میلیون دوز واکسن تا آخر ماه ژانویه برسد. با بیشتر از ۱۹ میلیون مبتلا و ۳۳۰ هزار کشته، آمریکا اصلی ترین کانون درگیر با کرونا در جهان است.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا به صورت رسمی با توافق برگزیت موافقت کردند و طبق اعلام سباستین فیشر- سخنگوی دولت آلمان- که کشورش ریاست دوره ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، با این کار راه برای اجرایی شدن توافق از آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی هموار می شود. خبر دیگر از اروپا اینکه به علت استقبال بالای شهروندان اروپایی از واکسن کرونا، دولت ها مجبور به اعمال اولویت بندی دریافت واکسن شده اند. حدود ۴۵۰ میلیون نفر در سطح اتحادیه اروپا زندگی می کنند و از زمان شروع بحران تابحال بیشتر از ۳۵۰ هزار شهروند اروپایی جان خویش را بر اثر مبتلا شدن به کووید-۱۹ از دست داده اند.
با توافق صورت گرفته بین لندن و بروکسل، بن بست در مذاکرات برگزیت بعد از حدود چهار سال به پایان خواهد رسید. با وجود آنکه بخش بزرگی از مبادلات تجاری دو طرف به مانند قبل ادامه پیدت خواهد نمود اما در زمینه مهاجرت و رفت و آمد شهروندان اتحادیه اروپا و انگلیس به خاک یکدیگر با محدودیت های زیادی همراه خواهد بود. هنوز دو طرف به توافق بر سر میزان دسترسی بخش بانکی و مالی انگلیس به بازار اتحادیه اروپا نرسیده اند و بعید است اتحادیه اروپا با دسترسی کامل بخش مالی و بانکی انگلیس به بازار خود موافقت کند.
در اقدامی که می تواند بعنوان سیگنالی مثبت از سوی چین برای کاستن از تنش های تجاری با آمریکا ارزیابی کرد، وزارت دارایی چین با صدور اطلاعیه ای اعلام نمود که معافیت شش محصول وارداتی خود از آمریکا که مشمول تعرفه نمی شوند را تمدید می کند. این معافیت طبق اعلام طرف چینی به مدت ۱۲ ماه اعتبار خواهد داشت و در جهت عمل به تعدات این کشور در فاز نخست توافق تجاری با آمریکا انجام می شود. چین در چارچوب فاز نخست توافق تجاری خود با آمریکا متعهد به افزایش واردات خود از این کشور با هدف کاستن از مازاد تراز حساب تجاری خود است.
تابحال بیشتر از ۸۴ میلیون و ۶۲۷ هزار و ۴۲۶ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۸۳۹ هزار و ۴۱۲ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات در ارتباط با آمریکا با ۳۵۶ هزار و ۷۲۲ نفر، برزیل با ۱۹۵ هزار و ۵۱۱ نفر، هند با ۱۴۹ هزار و ۴۵۸ نفر، مکزیک با ۱۲۶ هزار و ۵۰۷ نفر و ایتالیا با ۷۴ هزار و ۹۸۵ نفر بوده است.
شدت گرفتن سرعت انتشار کرونا سبب شده است تا شاهد رقم خوردن رکوردهای جدید از مرگ و میر روزانه ویروس کرونا باشیم تا جایی که روز بیست و نهم دسامبر با ثبت از ۱۴ هزار و ۱۱۷ فوتی در یک شبانه روز رکورد قبلی را که در ارتباط با روز هفدهم دسامبر با ثبت از ۱۳ هزار و ۷۰۲ فوتی بود، شکست.
کیت جوکیس- استراتژیست ارزی بانک سوسیت ژنرال اظهار داشت: به زبان ساده از نظر معامله گران ارزش فعلی دلار بیشتر از حدی است که باید باشد و برای همین فکر می کنم روزهای بد دلار ادامه دارد. بازارها به آن چه در حوزه سیاست گذاری پولی رخ می دهد واکنش نشان می دهند و با وضعیت فعلی فشار زیادی روی دلار است. در مقایسه با ماه های ابتدایی سال جذابیت دلار برای خیلی از معامله گران کاهش پیدا کرده است.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۰۲ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۸۹.۸۹۷ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس هم معادل ۱.۱۲۳ دلار اعلام گردید (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).
ارزهای اروپایی
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۲۲ درصد افزیش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۶۷ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۴ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۲۱ به ۱.۲۱۸ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۰۷ درصد افزایش به ۱۰۳.۰۶۵ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۲۹۹ دلار مبادله شد. همینطور نرخ برابری دلار معادل ۶.۵۳۲ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1399/10/15
00:56:40
0.0 از 5 امتیاز
779
تگهای خبر: آمریكا , ارز , بازار , بازرگانی
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات