وزیر نفت:

امروز هیچ مستشار خارجی در صنعت پتروشیمی کشور نداریم

امروز هیچ مستشار خارجی در صنعت پتروشیمی کشور نداریم به گزارش ساسان گستر، وزیر نفت ضمن اشاره به این که امروز هیچ مستشار خارجی در صنعت پتروشیمی نداریم، اظهار داشت: دانش فنی، ساخت، نصب و بهره برداری از تمام پالایشگاه های ایران توسط متخصصان داخلی صورت می گیرد.



به گزارش ساسان گستر به نقل از مهر، جواد اوجی در نشست «جهاد تبیین» که در سالن همایش های محل دائمی نمایشگاه های آستان قدس رضوی در مشهد مقدس برگزار شد، اظهار نمود: به برکت خون شهدا، انقلاب و امام راحل در نظام جمهوری اسلامی دستاوردهای خوبی داشته ایم.
وزیر نفت ضمن اشاره به این که بیشتر از ۱۵۰ میلیارد دلار در عسلویه سرمایه گذاری شده است، خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد تولید گازی از میدان مشترک با کشور قطر است و سهم تولید ما بیشتر از سرمایه قطری است.
وی بیان نمود: بخش عمده گاز ساخته شده در بیشتر از ۷۰ صنعت پتروشیمی ارزش افزوده پیدا می کند و امروز ۹۲ کاتالیست پتروشیمی در داخل تولید می شود.
اوجی اظهار داشت: هیچ کشوری در دنیا تحریم هایی مانند جمهوری اسلامی ندارد ولی از دل همین تحریم ها خیلی از صنایع کشور عزیزمان خودکفا شده است.
وزیر نفت ضمن اشاره به این که کشور ونزوئلا رتبه نخست ذخایر نفتی را دارد، بیان نمود: بعد از تحریم ونزوئلا به علت وابستگی این کشور به مستشاران آمریکایی تولید نفت در این کشور افت چشم گیری پیدا کرد اما امروز با متخصصان ایرانی به روند سابق بازگشته است.
وی با اشاره به اینکه در شروع دولت سیزدهم چالش نا ترازی گاز را داشتیم، اظهار نمود: در سال ۱۳۹۹ در مجموع ۷ میلیارد دلار صادرات نفت و گاز داشته ایم، در حالیکه در ۱۰ ماه نخست سالجاری ۳۰ میلیارد دلار نفت و گاز به کشورهای خارجی فروخته ایم.
اوجی ضمن اشاره به این که کشور در تأمین ارز هیچ مشکلی ندارد، مطرح کرد: این اقتدار به علت ظرفیت ارزآوری صنعت نفت و گاز است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه خوشبختانه در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ هیچ قطعی گازی نداشته ایم، اظهار داشت: این اتفاق در شرایطی رقم خورده است که سال قبل سرمای هوا در بعضی از استان ها به بیشتر از منفی ۲۰ درجه رسیده بود.
وی ضمن اشاره به این که در شروع دولت سیزدهم به تکمیل پروژه های نیمه تمام پرداختیم، تصریح کرد: به این منظور ۱۳۲ پروژه را شناسایی کردیم که به تدریج درحال بهره برداری هستند.
اوجی با اشاره به اینکه همینطور ۵۰ پروژه مهم در جهت رشد تولید و اشتغال زایی را شروع کرده ایم، خاطرنشان کرد: بعضی از این پروژه مانند فاز ۱۱ پارس جنوبی در دولت های مختلف مطرح می شد ولی وارد فاز اجرایی نمی شد که در دولت سیزدهم با یک اقدام کارشناسی سه سال زودتر به بهره برداری رسید.
وزیر نفت شاخصهای رشد تولید در شهریورماه ۱۴۰۰ را با دیماه ۱۴۰۲ مقایسه کرد و اظهار داشت: در متوسط تولید نفت خام هزار و ۲۰۰ بشکه در روز رشد داشته ایم.
امروز هیچ میدان مشترک نفتی بلاتکلیفی نداریم
وی ضمن اشاره به این که بعضی از میادین ما با کشورهای همسایه مشترک است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز هیچ میدان مشترک بلاتکلیفی نداریم و ۴۸ درصد تولید در میادین مشترک رقم می خورد.
اوجی با اشاره به اینکه ظرفیت پالایش نفت کشور رشد ۱۳ درصدی داشته است، اضافه کرد: مبحث عدم فروش نفت خام و تبدیل آن به ارزش افزوده همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است.
وزیر نفت ضمن اشاره به این که متوسط تولید بنزین در شروع دولت ۹۱ میلیون لیتر بوده است، بیان نمود: امروز این عدد به ۱۴۱ میلیون لیتر در روز رسیده است.
وی با اشاره به اینکه کارنامه صنعت نفت در دولت مردمی رشد چشم گیری داشته است، اظهار نمود: این دستاورد در جهت سرمایه گذاری و شناسایی پروژه های کلیدی بوده است.
اوجی ضمن اشاره به این که در روزهای دهه فجر ۱۴۰۲ حدود ۱۵ پروژه با ارزش ۲.۲ میلیارد دلار در قسمت بالادستی و پایین دستی افتتاح کردیم، مطرح کرد: حاصل این پروژه ها افزایش تولید ظرفیت نفت و گاز در کشور بوده است.
۸ قرارداد میدان نفتی و گازی تا آخر سال منعقد می شود
وزیر نفت در ادامه با اشاره به اینکه برنامه های جدید عقد قراردادهای نفتی و گازی در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: در دولت قبل عقد قرارداد جدید حدود ۵۰ ماه زمان نیاز داشت که در دولت سیزدهم به ۲۸ ماه کاهش پیدا کرد.
وی ضمن اشاره به این که تا قبل از پایان سال قرارداد ۸ میدان نفتی و گازی به ارزش ۱۴ میلیارد دلار منعقد خواهد شد، تصریح کرد: از شروع به کار دولت سیزدهم، تابحال ۳۲ همت اعتبار مسئولیت های اجتماعی تخصیص یافته که نسبت به دولت قبل رشد ۱۳ درصدی داشته است.
اوجی با تکیه بر رشد بی نظیر اقتصادی گروه نفت و گاز در دولت سیزدهم، اظهار داشت: ما در سه ماهه دوم ۱۴۰۲ رشد ۲۵.۷ درصد داشته ایم؛ رشد اقتصادی گروه نفت و گاز در سال ۱۴۰۱ برابر با ۱۰.۵ درصد (بالاترین رشد در میان همه بخش ها) بوده است.
وزیر نفت ضمن اشاره به جهش گازرسانی به استان محروم سیستان و بلوچستان، اظهار نمود: با اجرای خط لوله انتقال به زاهدان، دشتک، زابل، ایرانشهر، پالیزان، خاش، میرجاوه، ایرانشهر، چب و کنارک، چابهار، مکران گازرسانی شد.


منبع:

1402/11/20
15:26:25
5.0 از 5 امتیاز
243
تگهای خبر: آمریكا , ارز , اشتغال , پالایشگاه
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات