پاسخ مشاور وزیر اقتصاد به ادعای صادركنندگان:

۳۰ میلیارد دلار ارز صادراتی از هیچ طریقی به كشور برنگشته است

۳۰ میلیارد دلار ارز صادراتی از هیچ طریقی به كشور برنگشته است ساسان گستر: معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به ادعای بعضی از صادركنندگان كه مدعی بازگشت ارزهای صادراتی خود در چارچوب كالا و مواد اولیه هستند، اظهار داشت: ۳۰ میلیارد دلار از مجموع ۴۰ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات، نه به صورت كالا و نه به هیچ صورت دیگری وارد كشور نشده است.


به گزارش ساسان گستر به نقل از ایسنا، در پی اعلام وزیر امور اقتصادی و دارایی در دو نوبت در خصوص عدم بازگشت ارزهای حاصل از صادرات، خیلی از صادركنندگان در رسانه های خود این موضع را گرفتند كه بخش زیادی از ارزهای صادراتی را در چارچوب واردات مواد اولیه هزینه كرده اند؛ ادعایی كه معاون اقتصادی وزارت اقتصاد كه چند هفته ای است سمت خویش را واگذار كرده است، پاسخ آنرا منفی می داند.

آمار ارزها از سامانه نیما به دست می آید
حسین میرشجاعیان - مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی - در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه آمار عدم بازگشت ارزهای صادراتی از سامانه نیما به دست می آید، اظهار نمود: آنجا مشخص می شود كه صادركنندگان چقدر ارز صادر كرده و چقدر از آنرا به سامانه نیما برگردانده اند. برخی ادعا می كنند كه از راه ارزهای صادراتی، خودشان واردات مواد اولیه را انجام داده اند كه همه این ها از راه كارت های بازرگانی و همینطور سامانه نیما قابل بررسی است.
وی با ذكر این مقدمات تصریح كرد: در حالیكه بعضی از صادركنندگان ادعا می كنند با ارز حاصل از صادرات خود، مواد اولیه وارد كرده اند اما ۳۰ میلیارد دلار از ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در میان هیچ كدام از موارد مربوط به واردات مواد اولیه نبوده است و عملاً مشمول صادرات بدون بازگشت ارز می شوند.

عدم بازگشت ارزها مصداق فرار سرمایه است
او با اشاره به اینكه بخش زیادی از ارز حاصل از صادرات هنوز در خارج از كشور است، افزود: ۳۰ میلیارد دلار از مجموع ۴۰ میلیارد دلار ارزهای حاصل از صادرات نه به صورت كالا و نه به هیچ صورت دیگری وارد كشور نشده است. در شرایطی كه دولت به خاطر فشارها برای صادرات نفت گرفتار مشكل است این بخش خصوصی است كه باید كمك نماید چرخه تجارت خارجی بچرخد و این زمانی است كه ما بتوانیم ارز را به صورت كالا یا به صورت ارز وارد نماییم.

فراریان ارزی مشمول معافیت های مالیاتی نمی شوند
میرشجاعیان عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات در چارچوب كالا یا پول را مصداق فرار سرمایه ارزیابی كرد و اظهار داشت: طبق مصوبه ای كه برای سران سه قوه ارسال كرده ایم، معافیت مالیاتی افزایش سرمایه شركت های بورسی را مطرح كرده ایم و در آنجا تاكید بر این بود كه كسانی می توانند از معافیت مالیاتی استفاده كنند كه ارز خویش را برگردانده باشند و به میزانی كه ارزشان را برنگردانده اند، مشمول این معافیت ها نخواهند شد.
او همینطور با تاكید بر اینكه مقرر است امسال معافیت های مالیاتی صادركنندگانی كه ارزشان را برنمی گردانند لغو شود، بر شرایط خاص اقتصادی كشور و ضرورت همكاری فعالان اقتصادی بخش خصوصی برای برون رفت از این شرایط تصریح كرد.
به گزارش ساسان گستر به نقل از ایسنا، وزیر امور اقتصادی و دارایی در اواخر سال قبل در جلسه شورای گفت وگوی دولت با بخش خصوصی اظهار داشت كه بر مبنای آخرین ارزیابی های صورت گرفته در طول این ماه ها حدود هشت میلیارد دلار از ارز صادراتی به كشور بازگشته كه از این رقم ۶.۵ میلیارد دلار مربوط به پتروشیمی ها و عرصه های فولادی می شود.
بنابر این ارقام، عمده بازگشت ارز حاصل از صادرات از محل محصولات پتروشیمی ها و فولادی ها بوده است و سایر حوزه ها مانند صادرات مواد غذایی كمترین ارزآوری را داشته اند.



1398/02/21
14:45:21
5.0 از 5 امتیاز
4499
تگهای خبر: ارز , بازرگانی , پتروشیمی , تجارت
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات