عضو كمیسیون كشاورزی مجلس:

دولت به جای پشتیبانی از تولید به دنبال تشكیل وزارت بازرگانی است

دولت به جای پشتیبانی از تولید به دنبال تشكیل وزارت بازرگانی است به گزارش ساسان گستر عضو كمیسیون كشاورزی مجلس اظهار داشت: دولت به جای پشتیبانی از تولید به دنبال شكل گیری مجدد وزارت بازرگانی است در صورتی كه این وزارت خانه، كمر تولید كشور را می شكند.



به گزارش ساسان گستر به نقل از مهر، عباس پاپی زاده قبل از ظهر امروز سه شنبه در همایش «كشاورزی پایدار - حفظ محیط زیست» كه توسط اداره جهاد كشاورزی شهرستان در سالن بهارستان برگزار شد، اظهار نمود: بخش كشاورزی یكی از مظلوم ترین بخش های اقتصاد ایران است بگونه ای كه كشاورز با مشقت های فراوان همچون دریافت وام و گرانی قیمت نهاده ها محصولات خویش را تولید می كند اما در هنگام فروش تولیدات با كاهش شدید قیمت مواجه می شود و در این بین دلالان بیشترین سود را می برند.
وی با اشاره به عدم توجه كافی دولت به كشاورزان اضافه كرد: بعنوان مثال دولت محصول گندم را از كشاورزان خریداری و بعد از چندین ماه پول را به كشاورز می دهد در حالیكه در این مدت كشاورز باید اقساط ناشی از وام و یا جریمه دیركرد را پرداخت كند كه در مجلس پیگیر برگشت جریمه كرد به كشاورزان هستیم.
محصول كشاورزی نباید وارد كشور شود
عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش های صورت گرفته در مجلس طی چند سال گذشته در جهت پشتیبانی از بخش كشاورزی اظهار داشت: در دوره قبلی مجلس با تصویب قانون تمركز وظایف بخش كشاورزی در وزارت جهاد كشاورزی توسط مجلس اجازه هرگونه صادرات و واردات محصولات از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد كشاورزی منتقل شد بگونه ای كه امروز می توان ادعا كرد در مدت هفت سال گذشته جلوی واردات هرگونه محصول كشاورزی گرفته شده؛ ازاین رو دخالت وزارت صنعت و معدن در مبحث واردات و صادرات محصولات كشاورزی مغایر قانون است.
پاپی زاده افزود: دولت به جای اینكه به دنبال پشتیبانی از تولید باشد به دنبال شكل گیری مجدد وزارت بازرگانی است در حالیكه هر بار این وزارت خانه شكل گرفته با واردات بی رویه، كمر تولید كشور شكسته شده اما بعد از ادغام این وزارت خانه در وزارت صنعت، معدن و تجارت سرعت این رویه بسیار كاهش یافت؛ ازاین رو با تمام توان اجازه شكل گیری این وزارت خانه را به صورت مجدد نمی دهیم.
عضو كمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش اعتبارات مربوط به بخش كشاورزی در این كمیسیون طی چند سال گذشته در جهت پشتیبانی از كشاورزان عنوان كرد: هر چند این اعتبارات كه نسبت به گذشته ۱۰ برابر شده هم در بعضی موارد كفاف نمی دهد اما ما موظف هستیم ریسك و خطر در بخش تولید را كمتر نماییم.
تصویب اعتبار برای طرح آبیاری تحت فشار
پاپی زاده با اشاره به تصویب بالغ بر سه هزار میلیارد تومان اعتبار در كمیسیون تلفیق بودجه در جهت گسترش آبیاری تحت فشار، اظهار داشت: مجلس مصوب كرده تا ۸۵ درصد هزینه طرح آبیاری تحت فشار توسط دولت پرداخت گردد و اولویت هم به استان ها و شهرستان هایی همچون خوزستان و دزفول داده شده اما علیرغم این امتیاز متأسفانه در شهرستان دزفول كه قطب كشاورزی به حساب می آید به این مهم توجه نشده و عملكرد متولیان شهرستان در بهره مندی از این اعتبار و تلاش در جهت گسترش اجرای طرح آبیاری تحت فشار جای انتقاد دارد.
وی خاطرنشان كرد: دزفول در زمینه آبیاری تحت فشار ضعیف عمل كرده كه با همت كشاورزان و مسئولان باید تلاش شود تا دزفول در این امر پیش رو باشد.
پاپی زاده در ادامه با اشاره به برداشت یك و نیم میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی از جانب مجلس و دولت پارسال و تبدیل آن به ریال اضافه كرد: این اعتبار در جهت كمك به كشاورزان و توسعه كشاورزی در روستاها هزینه شد كه سهم قابل توجهی از این اعتبارات نصیب خوزستان و دزفول شد، ضمن اینكه فاز دوم این طرح هم بزودی اجرا خواهد شد.
وی با انتقاد از تصمیم دولت در زمینه خرید ۱۴ میلیارد دلار مواد غذایی از خارج اظهار داشت: اگر قیمت ها آزاد شوند در صورتی كه حتی گرفتار نوسان ارزی شویم باز هم كشاورزان می توانند گلیم خویش را از آب بكشند؛ ازاین رو این اقدام دولت درست و كارشناسی نیست.
نماینده دزفول در مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش قیمت آب، زمین و بذر و اجحاف در حق كشاورزان اضافه كرد: به دنبال ایجاد تعادل در میزان قیمت خرید گندم از كشاورزان توسط دولت هستیم؛ ضمن اینكه به دنبال این هستیم كه دولت اجازه دهد كارخانه هایی نظیر كارخانه های آرد و بیسكوئیت گندم مورد نیاز خویش را به صورت مستقیم از كشاورز خریداری كنند.
احداث كارخانه قند دزفول تا ۲ سال آینده
پاپی زاده با اشاره به اینكه بعد از تعطیلی كارخانه قند شوش، كشاورزی منطقه گرفتار لطمه شد، اظهار داشت: بعد از پیگیری های فراوان و تأمین اعتبار كارخانه قند شوش با ظرفیت پنج هزار تن مجدداً افتتاح شد از سویی راه اندازی كارخانه قند دزفول با ظرفیت ۱۲ هزار تن ظرفیت در دستور كار است. مجوز آب، برق، زمین و راه اندازی این كارخانه دریافت شده، قرارداد هم منعقد و خاكبرداری این طرح از سال قبل شروع شده است. پیشبینی می شود این كارخانه قند كه سرمایه گذار آن بنیاد بركت است و بعد از راه اندازی از بزرگترین كارخانه های قند در كشور محسوب خواهد شد، ظرف دو سال آینده به بهره برداری برسد.
نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی همینطور اظهار داشت: در كنار توسعه كشاورزی، به دنبال صنعتی شدن و توسعه زیر ساخت های شهرستان هم هستیم كه وجود كارخانه فولاد، بزرگترین سردخانه جنوب غرب كشور و راه اندازی كارخانه قند همچون اقدامات انجام شده و در حال انجام می باشد.
اخذ مجوز پایانه صادراتی
پاپی زاده از دریافت مجوز راه اندازی پایانه صادراتی دزفول اطلاع داد و اضافه كرد: از سرمایه گذار هم در جهت انعقاد قرار داد دعوت شده ضمن اینكه ایجاد مرز هوایی شهرستان هم همچنان در حال پیگیری است. دزفول جزو معدود شهرستان هایی است كه بدون برخورداری از مرز هوایی، دریایی و خاكی موفق به راه اندازی گمرك شده است. با عنایت به اینكه فرودگاه دزفول نظامی بوده و نمی توان در آن آزادانه عمل كرد اساسا با رعایت یكسری قوانین به دنبال ایجاد مرز هوایی هستیم.
عضو كمیسیون كشاورزی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به افزایش قابل توجه هزینه آب بها طی دو سال گذشته اظهار داشت: با پیگیری هایی كه انجام شد قانونی تصویب كردیم كه مبنای پرداخت آب بها، قیمت محصولات باشد اما سازمان آب و برق با ورود به ماجرا قیمت بالاتری از كشاورزان دریافت می كرد اما با برنامه ریزی های به عمل آمده شرایط را در شهرستان دزفول بگونه ای كردیم كه اداره جهاد كشاورزی دزفول متولی این امر باشد و كمترین قیمت محصولات را مبنای پرداخت آب بها كند.
پاپی زاده افزود: در این راستا اضافه پرداختی كه توسط كشاورزان شهرستان پرداخت شده بود هم به آنها پس داده شد؛ ازاین رو با اجرای این طرح در دزفول سالانه بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان به سود كشاورز می شود.
وی در مورد اجاره بهای اراضی كشاورزی هم اظهار داشت: در دو سال گذشته معافیت پرداخت اجاره بها گرفته شد و برای سال جاری هم با همراهی اعضای نظام صنفی كشاورزی شهرستان جلساتی را در تهران برگزار كرده ایم كه پیشبینی می شود امسال هم كشاورزان از پرداخت اجاره بها معاف شوند، با سازمان آب و برق هم هماهنگ شده كه كشاورزان را ملزم به پرداخت اجاره بها نكنند هرچند عده ای از كشاورزان شهرستان این كار را انجام داده اند كه اساسا بعد از جلسه استاندار با وزیر جهاد كشاورزی و تصویب معافیت سال جاری این هزینه ها به كشاورزان مذكور بازگشت داده خواهد شد.
پاپی زاده در انتها عامل اصلی آشفته بازار حاكم در بخش كشاورزی كشور را عدم وجود نظارت و ضعف سازمان بازرسی و تعزیرات حكومتی دانست و خواهان اهتمام این سازمان ها و تلاش دولت و مسئولان در جهت رفع این آشفته بازار شد.

1398/03/08
10:27:31
5.0 از 5 امتیاز
4270
تگهای خبر: ارز , بازار , بازرگانی , تجارت
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات