كجا خویش را بیمه كنیم؟

كجا خویش را بیمه كنیم؟ به گزارش ساسان گستر توانگری مالی شركت های بیمه هر سال از جانب بیمه مركزی اعلام می شود؛ آماری كه كارشناسان بیمه معتقدند برای خرید بیمه از یك شركت می توان به آن رجوع كرد.


به گزارش ساسان گستر به نقل از ایسنا، بیمه مركزی هر سال بر مبنای صورت های مالی شركت های بیمه ای، توانگری مالی آنها را سنجیده، منتشر و آنها را در سطوح مختلف طبقه بندی می كنند.
توانگری مالی شركت های بیمه در واقع نسبت سرمایه موجود به سرمایه مورد نیاز شركت است، به طوریكه اگر شركت بیمه ای ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه داشته باشد، ولی سرمایه مورد نیازش ۲۰۰ میلیارد تومان باشد، این به معنای توانگری پایین شركت است.
همینطور منظور از سرمایه موردنیاز، حداقل سرمایه ای است كه موسسه بیمه باید برای پوشش ریسك هایی كه در معرض آن است، در اختیار داشته باشد كه برپایه مدل سرمایه مبتنی بر ریسك تعیین شده است.
چهار ریسك شامل ریسك صدور بیمه نامه، ریسك بازار، ریسك اعتبار و ریسك نقدینگی توسط بیمه مركزی، مورد نظر است كه تعیین هركدام از ریسك ها از دو عامل ریسك نما و ضریب ریسك بهره برده است.
بعد از مشخص شدن درصد توانگری مالی شركت های بیمه ای، بیمه مركزی این شركت ها را در پنج سطح مختلف دسته بندی می كند؛ به طوریكه توانگری مالی بالای ۱۰۰ در سطح یك، ۷۰ تا ۱۰۰ در سطح دو، ۵۰ تا ۷۰ در سطح سه، ۱۰ تا ۵۰ در سطح ۴ و كمتر از ۱۰ درصد در سطح پنج قرار می گیرد و بر طبق این سطح بندی، برخوردهای مختلفی از جانب بیمه مركزی انجام می شود.
آخرین آمار بیمه مركزی از توانگری مالی شركت های بیمه ای مربوط به سال قبل است كه بر مبنای آن بیمه اتكایی امین با ۱۵۹۲ درصد در بالای جدول توانگری مالی و بیمه ایران با ۴۰ درصد در قعر این جدول قرار دارد.
بر مبنای سطوح مختلف شركت های بیمه و شرایط بیمه ها، اقداماتی همچون عرضه برنامه های یك یا چندساله برای ترمیم و اصلاح، برنامه برای افزایش سرمایه، توقف برخی رشته های بیمه ای، تذكر یا حتی انحلال در دستور كار بیمه مركزی قرار می گیرد.
در اینباره محسن صادقی تیرآبادی، كارشناس صنعت بیمه در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینكه توانگری مالی بیمه ها بر مبنای صورت های مالی و شرایط هزینه ای و سرمایه ای آنها بررسی می شود، اظهار نمود: بیمه مركزی در صورت های مالی شركت های بیمه، زیان انباشته، خسارات معوق و... را مورد بررسی قرار می دهد و آنرا نسبت به سرمایه بیمه می سنجند.
وی ادامه داد: هرچه سطح یك بیمه بالاتر باشد، یعنی راحت تر می تواند به تعهداتش عمل كند و این برای بیمه شوندگان هم امری مهم به حساب می آید.
به قول این كارشناس صنعت بیمه، شركت های بزرگ عموما برای بیمه كردن خود سراغ شركت هایی می روند كه توانگری مالی بالایی دارند.
صادقی با اشاره به اینكه اوضاع شركت های بیمه خصوصی بهتر از دولتی هاست، اظهار داشت: در صورتیكه بیمه ایران پایین ترین میزان توانگری مالی را دارد و در رتبه آخر قرار گرفته است، اما باید توجه داشت كه این امر به علت دولتی بودن این بیمه، الزامی بودن بیمه شخص ثالث و... چه شد؟
در واقع نمی توان با درصد توانگری مالی به صورت دقیق مشخص كرد كه كدام شركت موفق تر و پرقدرت تر است، چونكه این شاخص تنها نسبتی از سرمایه بانك به منابع موردنیاز آن است و امكان دارد شركت بیمه ای از حجم تعهدات و مشتری بسیار بالا برخوردار است، اما در مقابل میزان پرداختی آن نیست بالاست و توانگری مالی پایینی دارد.
بر مبنای اعلام بیمه مركزی ایران، قیمت ۱۵ شركت پارسال در سطح یك، هشت شركت در سطح دو و تنها بیمه ایران در سطح چهار قرار دارد.
از جانب دیگر شركت هایی هستند كه حجم فعالیت آنها پایین بوده، اما وضعیت توانگری مالی خوبی دارند. بدین سان می توان اظهار داشت كه توانگری مالی بیمه ها تنها شاخصی برای تعیین عملكرد آنها در طول یك سال است.



1398/07/23
15:04:55
5.0 از 5 امتیاز
4134
تگهای خبر: بازار , بانك , دولت , شركت
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات