لیر در قعر هشت ماهه

لیر در قعر هشت ماهه ساسان گستر: ارزش لیر تركیه به كمترین سطح خود از ماه می رسید.


به گزارش ساسان گستر به نقل از رویترز، روند تضعیف لیر كه از روز سه شنبه شروع شد امروز نیز ادامه یافت تا جایی كه نرخ برابری لیر در مقابل دلار به كمترین سطح خود از ماه می سال قبل رسید. بگفته فعالان بازار، اصلی ترین دلیل ریزش لیر هم اكنون منازعات شمال سوریه و درگیری پراكنده ارتش تركیه با ارتش سوریه بوده است. این نگرانی وجود دارد كه تشدید درگیری ها موجب سرازیر شدن موج جدیدی از آوارگان و پناهجویان سوری به تركیه شود.
انتظار می رود بانك مركزی تركیه نرخ بهره را بار دیگر كم كند و به حدود ۱۰.۷۵ درصد برساند. روند كاهش نرخ بهره در ماه های اخیر با روی كار آمدن رئیس جدید بسیار سریع شده و همین مساله موجب نگرانی برخی نهادهای بین المللی و معامله گران ارزی شده است. به عقیده آنها كاهش بیش از اندازه سریع موجب لطمه پذیری لیر در مقابل تورم و ریسك های پولی و ارزی خواهد شد.
در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار به ۶.۰۶۸۵ لیر رسید تا بدین سان كاهش ارزش لیر در مقابل دلار طی دو ماه نخست امسال از دو درصد فراتر برود. ارزش پول ملی تركیه از سال ۲۰۱۸ تابحال ۳۸ درصد در مقابل اسكناس آمریكایی تضعیف شده است. در مقابل دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۶.۵۵۵۳ لیر و هر پوند معادل ۷.۸۹۲۲ لیر اعلام گردید.
جیسون تووی، كارشناس ارشد مسائل اقتصادی در موسسه " كپیتال اكونومیكس" اظهار داشت: این احتمال وجود كرد كه نرخ برابری هر دلار تا آخر سال به ۷.۵ لیر نیز برسد. ریسك اصلی آن است كه مقامات اهتمام كنند هر طور شده جلوی ریزش لیر را بگیرند و این اقدام می تواند عواقبی دردناك و بلندمدت برای بازار ارز تركیه داشته باشد.
هم چنین شاخص بورس استانبول نیز تحت تاثیر عملكرد بازار ارز با ریزش بسته شد تا جایی كه شاخص "بیست ۱۰۰" درانتها معاملات روزانه یك درصد نسبت به روز قبل خود در سطح كمتری قرار گرفت.




منبع:

1398/11/30
15:15:09
5.0 از 5 امتیاز
3745
تگهای خبر: آمریكا , ارز , بازار , بانك
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات