توانگر:

بانک مرکزی دولت سابق عملکرد ضعیفی در تخصیص اعتبارات اشتغال زایی داشته است

بانک مرکزی دولت سابق عملکرد ضعیفی در تخصیص اعتبارات اشتغال زایی داشته است به گزارش ساسان گستر یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی عملکرد بانک مرکزی دولت سابق در اجرای احکام بودجه در بخش اشتغال زایی را ضعیف خواند و اظهار داشت: از 32 هزار میلیارد تومان بودجه اشتغال زایی تنها 328 میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده که همین مبلغ هم به دستگاه های اجرائی داده نشده است.


مجتبی توانگر در گفت و گو با ایسنا به تشریح میزان اجرای تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کشور درباره «اشتغال» بر طبق گزارش دیوان محاسبات پرداخت و توضیح داد: طبق حکم قانون بودجه دولت باید ۳۲ هزار میلیارد تومان از محل ردیف ۲۸ مصارف جدول تبصره ۱۴ اختصاص می داد اما عملکرد حاکی از این است که با وجود اختصاص ۳۲۸ میلیارد تومان، مبلغی به دستگاه های اجرائی پرداخت نشده است.
وی افزود: طبق بودجه باید هزار میلیارد تومان برای پشتیبانی فنی و پایدارسازی و ضمانت اشتغال محرومین بصورت تسهیلات بانکی داده می شود؛ ۶۶ میلیارد تومان به سازمان به بهزیستی تخصیص یافته اما به سبب عدم انعقاد قرارداد دستگاه های اجرائی با بانکهای عامل منتخب هیچ نوع پرداختی انجام نشده است.
توانگر افزود: ۵ درصد از منابع این جز نیز باید برای به روز رسانی تجهیزات کارگاهی دانشگاه فنی و حرفه ای و سازمان فنی و حرفه ای و هنرستان های آموزش و پرورش اختصاص پیدا می کرد که این اتفاق رخ نداده است. همین طور در این بند قرار شد که نرخ سود سپرده گذاری منابع این بند به میزان حداقل یک درصد بوده و نرخ سود تسهیلات اعطایی متناسب با میزان مشارکت منابع بانکی و صندوق کارآفرینی امید طبق دستورالعملی تعیین شود که با وجود تهیه دستورالعمل مربوطه به سبب عدم انعقاد قرارداد بین وزارت کار و بانکها عامل منتخب این حکم اجرائی نشده است.
وزارت ارتباطات اقدامی برای توضیح اینترنت روستایی انجام نداده است
این عضو شورای اقتصاد با اعلان اینکه طرح های مربوط به اشتغال توسط شورای برنامه ریزی و توسعه استانها تهیه نشده است، اظهار داشت: سازمان هدفمندی مکلف شده بود که منابع مندرج در بند ۲۸ مصارف جدول تبصره ۱۴ را بصورت صدردصدی به اشتغال اختصاص دهد. منابع ۱۲ هزار و ۲۷۱ میلیارد تومان بوده که از این مقدار ۶ هزار و ۵۳ میلیارد تومان پرداخت شده است.
توانگر افزود: مجوزی به وزارت ارتباطات بوسیله سازمان های توسعه ای و شرکت های تابعه برای انجام طرح های دولت الکترونیک داده شد که باید منابع آن تا ۵۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات این وزارت خانه تامین شده و ۳۰۰ میلیارد تومان از این منابع برای توسعه اینترنت روستایی اختصاص پیدا می کرد که وزرات ارتباطات در این زمینه اقدامی انجام نداده است.
بانک مرکزی اعتباری برای اتمام طرح های عمرانی اختصاص نداده است
وی اشاره کرد: شرکت های تابعه وزرات نفت با وجود داشتن مجوز ۸۰۰ میلیارد تومان از محل منابع داخلی خود برای مساعدت با سرمایه گذاری خطرپذیر و پشتیبانی از ساخت داخل و طرح های توسعه ای اشتغال آفرین و تولید بار اول، اقدامی انجام ندادند. همین طور بانک مرکزی به تکلیفش برای تامین اعتبار لازم جهت اتمام طرح های عمرانی با ۸۰ درصد پیشرفت در سقف ۲۰۰ میلیارد تومان عمل نکرده است. بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی نیز قرار بود از محل منابع خود تا سقف ۴۰ درصد از سرمایه پایه خود در طرح های بزرگ زیربنایی، صنعتی و تولیدی در قالب تامین اعتبار مالی و ایجاد شرکت و صندوق مشارکت مشارکت کنند که این کار نیز صورت نگرفته است.
این عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ افزود: مجلس به شرکت های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی مجوز داد تا یک درصد از سود ویژه خودرا برای رفع محرومیت با اولویت استانهای محروم سرمایه گذاری کنند؛ در این رابطه دو شرکت دولتی جمعا ۵۳۲ میلیون تومان در قالب سرمایه گذاری و ۱.۷ میلیارد تومان در قالی هزینه اقدام نموده اند.
توانگر در ادامه اظهار داشت: بانک مرکزی مکلف شده بود برای پشتیبانی از اشتغال مولد بوسیله بانکهای عامل تا سقف ۱۰ هزار میلیارد تومان به کمیته امداد و ۳ هزار میلیارد تومان به سازمان بهزیستی تخصیص دهد اما ۳۳۲ میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت شده است. همین طور از تکلیف قانونی پرداخت هزار میلیارد تومان برای اشتغال ایثارگران بصورت تسهیلات قرض الحسنه، ۲۴ میلیارد تومان تخصیص داده شده است.
اعتباری برای ایجاد اشتغال در مناطق کم برخوردار اختصاص داده نشده است
این عضو شورای عالی اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی با اعلان اینکه سه تکلیف قانونی دیگر برای اشتغال زایی اجرا نشده، اضافه کرد: ۵ هزار میلیارد تومان به بسیج سازندگی و سپاه برای ایجاد اشتغال در مناطق کم برخوردار، هزار میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال و توسعه فناوری و دو هزار میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال با معرفی بنیاد مستضعفان باید اختصاص پیدا می کرد که هیچ نوع از این موارد اجرائی نشده است.
توانگر در آخر اظهار داشت: باید دو هزار میلیارد تومان برای اشتغال سربازان که خدمت سربازی خودرا سپری کرده اختصاص پیدا می کرد که این اتفاق نیفتاده است؛ همین طور بانک مرکزی به تکلیف خود برای پرداخت تسهیلات تا سقف ۳۰۰ میلیارد تومان برای توسعه اشتغال زندانیان حین حبس و پس از آزادی و همین طور پرداخت تسهیلات تا سقف ۶۸۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای تغییر کاربری شناورهای ماهیگیری با تور کیسه ای عمل نکرده است.




منبع:

1400/09/16
13:20:49
5.0 از 5 امتیاز
5902
تگهای خبر: اشتغال , بانك , بانك مركزی , تسهیلات
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات