سبزچینی ممنوع! بازارهای جهان شیفته مرکبات زرد ساسان گستر: مرکبات مازندران روانه بازارهای جهانی شده اند اما سبزچینی و چیدن میوه های نارس بر اعتبار و سلامت برند مازندران لطمه می زند. خبرگزاری مهر؛ گروه استان ها: در ایام اخیر در بازارها و فروشگاه های استان مازندران مشاهده می شود که بعضی از مرکباتی که به فروش می رسند هنوز رنگ کامل خودرا نگرفته و به اصطلاح سبزچینی شده اند و این میوه ها که قبل از رسیدن کامل برداشت و روانه بازار شده اند، کیفیت لازم را ندارند. قیمت نارنگی نوبرانه و سبز در بازار بین ۸۵ هزار تا ۱۲۰ هزار تومان در نوسان است و بخشی از این تفاوت قیمت به کیفیت و میزان رسیدگی محصول مربوط می شود، این مورد زنگ خطری برای بازار داخلی و صادرات مرکبات استان به حساب می آید و لزوم توجه و نظارت بیشتر را دوچندان کرده است. استان مازندران بعنوان قطب تولید مرکبات کشور، سالانه بالاتر از دو میلیون و ۶۰۰ هزار تن مرکبات تولید می کند که بخش مهمی از نیاز بازار داخل و صادرات را تامین می کند. برداشت محصولات نارس به اعتبار و سلامت بازار لطمه می زند با این حال برداشت سریع و عرضه محصولات نارس، می تواند به اعتبار و سلامت این بازار ضربه بزند. سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران با برنامه ریزی های دقیق و نظارت ویژه، تلاش می کند تا از وقوع چنین تخلفاتی جلوگیری کرده و کیفیت محصولات را در بالاترین سطح ممکن حفظ کند. حسن احمدی، باغدار اهل نور در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با شرایط برداشت مرکبات اظهار داشت: متاسفانه بعضی از باغداران به سبب فشارهای مالی و احتیاج به تامین سریع تر نقدینگی، وادار به برداشت میوه ها پیش از رسیدن کامل می شوند. وی اضافه کرد: این کار سبب کاهش کیفیت محصول می شود و وقتی مرکبات نارس وارد بازار می شوند، نه تنها قیمت مناسبی نمی گیرند بلکه خریداران هم از طعم و کیفیت آنها رضایت ندارند. وی اضافه کرد: نارنگی های موجود در بازار با قیمت بین ۸۵ هزار تا ۱۲۰ هزار تومان عرضه می شوند اما اگر برداشت بموقع و با رسیدگی کامل صورت گیرد، کیفیت میوه بالاتر رفته و قیمت فروش نیز بهتر خواهد بود. احمدی همین طور اشاره کرد: این وضعیت نه فقط جهت بازار داخلی مشکل ساز است بلکه بازارهای صادراتی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد و ممکنست سبب کاهش اعتماد مشتریان خارجی شود. نیاز به آموزش و دفاع از باغداران بالاتر از گذشته ضروری بنظر می رسد و باید سازمان جهاد کشاورزی و بخش های مرتبط، شرایطی فراهم نمایند تا باغداران بتوانند محصول با کیفیتی تولید کنند که رضایت همه مصرف کنندگان را جلب کنند و به سودآوری کشاورزان نیز کمک نماید. پیش بینی می شود تولید مرکبات استان امسال به بالای ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن برسد که شامل حدود ۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تن پرتقال و ۳۵۰ هزار تن نارنگی است. هادی باقری معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: پیشبینی می شود تولید مرکبات استان امسال به بالای ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن برسد که شامل حدود ۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تن پرتقال و ۳۵۰ هزار تن نارنگی است. وی اظهار داشت: برداشت رسمی پرتقال ها از ۱۵ آبان ماه شروع می شود و برداشت سریع قبل از این تاریخ ممنوع و تخلف بحساب می آید. باقری اضافه کرد: بالاتر از ۵۰ درصد از برداشت نارنگی ها در استان به پایان رسیده و باغداران وظیفه دارند به معیارهای کیفی محصول پایبند باشند. وی اخطار داد: برداشت سریع سبب می شود مرکبات با نسبت قند به اسید نامناسب به بازار عرضه شوند که هم از نظر طعم و کیفیت پایین تر هستند و هم ممکنست سلامت مصرف کنندگان را به خطر بیندازند. معاون سازمان جهاد کشاورزی اظهار داشت: مشاهده عرضه مرکبات نارس با رنگ آمیزی غیرطبیعی در بعضی مغازه ها گزارش شده که این مورد می تواند سلامت مصرف کنندگان را تهدید کند و لازم است با آن برخورد شود. با وجود این هشدارها و تدابیر جدی سازمان جهاد کشاورزی، هنوز هم در بعضی نقاط بازار، مرکباتی دیده می شود که قبل از رسیدن کامل برداشت و باکیفیت پایین عرضه شده اند. این وضعیت نه تنها به اعتبار محصولات مازندران در بازار داخلی لطمه می زند بلکه می تواند تأثیر منفی بر روند صادرات و جایگاه استان در بازارهای جهانی داشته باشد. دلاور آقاجانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر نیست در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: سطح باغات مرکبات این شهرستان ۲ هزار و ۳۴۰ هکتار است و پیشبینی می شود امسال بالاتر از ۷۲ هزار تن مرکبات شامل پرتقال و نارنگی تولید شود. وی اظهار داشت: برگزاری کلاس های آموزشی و حضور کارشناسان در مناطق روستایی باعث شده کنترل آفات بهبود یابد و محصول سالم تری به دست باغداران برسد. آقاجانی با اشاره به این که پرتقال و نارنگی مهم ترین مرکبات این شهرستان هستند، اظهار داشت: تلاش می شود با آموزش بهره برداران و کنترل آفات، تولید محصول باکیفیت و سالم افزایش یابد تا رضایت بازارهای داخلی و خارجی جلب شود. با وجود تولید قابل توجه مرکبات در شهرستان بابلسر و تلاشهای گسترده مدیریت جهاد کشاورزی در آموزش بهره برداران و کنترل آفات، کیفیت و زمان برداشت همچنان از مهم ترین چالش های پیش روی باغداران است. اهمیت رعایت زمان بندی صحیح برداشت و رسیدگی کامل محصول نه تنها در حفظ سلامت میوه و افزایش ماندگاری آن در بازار داخلی نقش کلیدی دارد بلکه زمینه ساز موفقیت در بازارهای صادراتی نیز بحساب می آید. در ادامه، وضعیت صادرات مرکبات استان و گامهای مؤثر برای توسعه این بخش بررسی خواهد شد. ۵ هزار تن مرکبات و کیوی از مازندران صادر شد بابک مؤمنی رییس سابق سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به آمار صادرات مرکبات اظهار داشت: استان در ۶ ماه نخست سال جاری حدود پنج هزار تن مرکبات به کشورهای مختلف صادر کرده است. وی اضافه کرد: صادرات کیوی با ۱۵۴ محموله به وزن بالاتر از 3000 و ۳۲۰ تن و صادرات نارنگی با ۸۴ محموله به وزن بالاتر از هزار و ۶۷۰ تن از مهم ترین بخش های صادرات استان هستند. مؤمنی همین طور به کاهش خسارات ناشی از آفات اشاره نمود و اظهار داشت: با برگزاری رزمایش های تخصصی، خسارت آفات خصوصاً مگس میوه مدیترانه ای نسبت به سالهای قبل کاهش شایان توجهی داشته است. وی پیش بینی نمود سال جاری برای باغداران سالی پربار و موفق باشد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر لزوم شناسنامه دار شدن محصولات اصرار کرد و اظهار داشت: بدون داشتن شناسه و شناسنامه امکان صادرات محصول وجود ندارد و این مورد در کشورهای هدف بشدت مورد توجه است. وی همین طور از برنامه های توسعه ای همچون استفاده از حمل و نقل دریایی برای افزایش ظرفیت صادرات اطلاع داد و اشاره کرد: ساماندهی بازار و شناسنامه دار شدن محصولات از نیازهای اساسی توسعه صادرات است. با وجود برخی تخلفات در برداشت سریع و عرضه محصولات نارس، تلاشهای سازمان جهاد کشاورزی مازندران برای حفظ کیفیت، سلامت و اعتبار مرکبات استان ادامه دارد. همکاری باغداران، تولیدکنندگان و دستگاه های نظارتی زمینه ساز ارتقاء کیفیت محصولات و توسعه صادرات خواهد بود. بدین ترتیب مرکبات مازندران نه تنها در بازار داخلی بلکه در بازارهای جهانی نیز جایگاه خودرا مستحکم تر کرده و به سودآوری کشاورزان و اقتصاد استان کمک خواهدنمود. به طور خلاصه پیش بینی می شود تولید مرکبات استان سال جاری به بالای ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن برسد که شامل حدود ۲ میلیون و ۲۸۰ هزار تن پرتقال و ۳۵۰ هزار تن نارنگی است. وی افزود: صادرات کیوی با ۱۵۴ محموله به وزن بالاتر از 3000 و ۳۲۰ تن و صادرات نارنگی با ۸۴ محموله به وزن بالاتر از هزار و ۶۷۰ تن از مهم ترین بخش های صادرات استان هستند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بر ضرورت شناسنامه دار شدن محصولات اصرار کرد و گفت: بدون داشتن شناسه و شناسنامه امکان صادرات محصول وجود ندارد و این مورد در کشورهای هدف بشدت مورد توجه است. منبع: ساسان گستر 1404/07/28 10:33:37 5.0 از 5 امتیاز 10 تگهای خبر: بازار , تولید , دستگاه , صادرات این مطلب ساسان گستر مفید بود؟ (1) (0) تازه ترین مطالب مرتبط ورود بلاک چین ها به سیستم پرداخت ملی انگلیس کسری بودجه آمریکا سال جاری چقدر شد؟ درخواست آمریکا از چین برای لغو محدودیت مواد معدنی کمیاب طلای جهانی به 4200 دلار نزدیک شد نظرات بینندگان در مورد این مطلب نظر شما در مورد این مطلب نام: ایمیل: نظر: سوال: = ۱ بعلاوه ۵