تعرفه صادرات کالاهای ایرانی به پاکستان افزوده شد

به گزارش ساسان گستر، رئیس اتاق ایران و پاکستان از افزایش تعرفه واردات برخی کالاهای ایرانی به پاکستان آگاهی داد و گفت این تصمیم می تواند هزینه صادرات و رقابت پذیری کالاهای ایرانی در این کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
تعرفه صادرات کالاهای ایرانی به پاکستان افزوده شد

به گزارش ساسان گستر به نقل از مهر، بنا بر اعلام اتاق بازرگانی ایران، عبدالحکیم ریگی درباره ی افزایش تعرفه های وارداتی به پاکستان اظهار داشت: اکنون تعرفه ها برای قسمتی از کالاهای صادراتی ایران افزوده شده و ضروری است بطور دقیق مشخص شود این افزایش شامل چه محصولاتی و با چه نرخی اعمال می شود.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران اضافه کرد: در تجارت دو کشور، قسمتی از کالاها مشمول توافقات ترجیحی هستند و نرخ تعرفه آنها برمبنای همین توافقات تعیین می شود؛ اما افزایش اخیر تعرفه ها می تواند روند تجارت را برای کنشگران اقتصادی دشوارتر کند.
رئیس اتاق مشترک ایران و پاکستان با اشاره به تأثیر این تصمیم بر صادرات ایران اظهار داشت: افزایش تعرفه بدون تردید می تواند بر رقابت پذیری کالاهای ایرانی در بازار پاکستان اثر بگذارد و هزینه صادرات را افزایش دهد. به همین دلیل، موضوع از طرف اتاق مشترک درحال پیگیری و هم اندیشی است.
این فعال اقتصادی تاکید کرد: در شرایطی که ایران و پاکستان قبل از این برای افزایش حجم مبادلات تجاری هدف گذاری کرده اند، باید به سوی کاهش موانع و ایجاد یک چارچوب پایدار برای تجارت حرکت نماییم. تجارت آزاد میان دو کشور یکی از مهم ترین راهکار ها برای رسیدن به این هدف است.
وی با اعلان اینکه اتاق مشترک ایران و پاکستان پیگیری موضوع تجارت آزاد را در دستورکار دارد، اظهار داشت: پیشنهاد تجارت آزاد میان دو کشور طرح شده و اتاق مشترک نیز درحال هم اندیشی و پیگیری این مورد است. البته برای اجرائی شدن تجارت آزاد، دولت ها و مجالس دو کشور باید مراحل قانونی لازم را طی کنند.
رئیس اتاق مشترک ایران و پاکستان اضافه کرد: اگر توافق تجارت آزاد به مرحله اجرا برسد، بخش قابل توجهی از موانع تعرفه ای کاهش خواهد یافت و صادرکنندگان و واردکنندگان دو کشور می توانند در یک فضای شفاف تر و قابل پیشبینی تر فعالیت کنند.
ریگی درباره ی وضعیت کامیون های متوقف شده در مرز پیشین از توابع شهرستان راسک در استان سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: افزایش تعرفه به معنای ممنوعیت تجارت نیست و باید هرچه سریع تر وضعیت کامیون هایی که در مرز معطل مانده اند مشخص شود تا روند ترخیص و جابه جایی کالاها با مشکل بیشتری مواجه نشود.
وی اشاره کرد: در کنار پیگیری مسایل فوری مانند کامیون های متوقف شده و تعرفه های جدید، موضوع اصلی باید ایجاد یک سازوکار طولانی مدت برای توسعه تجارت ایران و پاکستان باشد. تجارت آزاد می تواند چنین چارچوبی را فراهم آورد.

منبع:

1405/06/17
11:34:20
5.0 از 5 امتیاز
3
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بازرگانی , تجارت
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
1396 - 1405 sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات

ساسان گستر: دروازه ورود شما به بازارهای جهانی. با ما در جریان آخرین تحولات گمرکی، معافیت‌های گمرکی، و قوانین تجارت باشید و کسب و کار خود را در سطح بین‌المللی گسترش دهید.