در سال ۹۷

مركز آمار: درآمد خانوارها از هزینه هایشان پیشی گرفت

مركز آمار: درآمد خانوارها از هزینه هایشان پیشی گرفت به گزارش ساسان گستر درآمد خانوارهای شهری و روستایی در سال ۹۷ به صورت متوسط در ماه، به ترتیب ۳۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان و ۱۵۵ هزار و ۴۰۰ تومان بیشتر از هزینه ها بوده است.



به گزارش ساسان گستر به نقل از مهر، مابه التفاوت درآمد و هزینه خانوارهای شهری و روستایی كشور در سال ۱۳۹۷ به تفكیك دهك های درآمدی و مقایسه روند آن با سال های گذشته از جانب مركز آمار ایران منتشر گردید.
بر اساس نتایج طرح های آمارگیری هزینه و درآمد خانوارهای شهری و روستایی سال ۱۳۹۷ هر خانوار شهری در كل سال به صورت متوسط ۴۳ میلیون و ۴۹۱ هزار تومان درآمد و ۳۹ میلیون و ۳۲۳ هزار تومان هزینه داشته كه معادل متوسط ماهانه ۳ میلیون و ۶۲۴ هزار تومان درآمد و ۳ میلیون و ۲۷۷ هزار تومان هزینه است.
هر خانوار روستایی هم در سال مزبور ۲۳ میلیون و ۳۱۱ هزار تومان درآمد و ۲۱ میلیون و ۴۴۷ هزار تومان هزینه داشته كه معادل متوسط ماهانه یك میلیون و ۹۴۳ تومان درآمد و یك میلیون و ۷۸۷ هزار تومان هزینه بوده است.
پیشی گرفتن درآمد خانوار از هزینه ها
مابه التفاوت درآمد و هزینه سالانه خانوارهای كشور در سال ۱۳۹۷ نشان داده است هر خانوار شهری به صورت متوسط ۴ میلیون و ۱۶۸ هزار تومان و هر خانوار روستایی به صورت متوسط یك میلیون و ۸۶۴ هزار تومان بیشتر از هزینه سالانه اش درآمد داشته است كه معادل متوسط ماهانه ۳۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان و ۱۵۵ هزار و ۴۰۰ تومان به ترتیب برای هر خانوار شهری و روستایی بوده است.
لازم به ذكر است مابه التفاوت درآمد و هزینه خانوار لزوماً به مفهوم پس انداز خانوار نیست. به صورت ساده پس انداز عبارت است از بخشی از درآمدهای افراد كه خرج نشده است. اما در تحلیل های اقتصاد كلان مفهوم صحیح پس انداز را باید از جریان دایره وار درآمد و تولید ملی فهمید. با عنایت به اینكه هر درآمدی كه ایجاد می ­شود از سوی دیگر به مفهوم تولید كالا و خدمات است، بنابراین خودداری از مصرف و خرج نكردن تمام درآمد به مفهوم مصرف نشدن بخشی از كالا و خدمات تولید شده هم بوده و در واقع در مفهوم اقتصاد كلان، همین بخش از تولید مصرف نشده است كه مبین پس انداز است. چنانچه به پس انداز از دید تشكیل سرمایه بنگریم، مناسب ترین مفهوم برای پس انداز است چونكه پس انداز و سرمایه گذاری در دنیای واقعی جدا از هم نیستند. به عبارت دیگر همان كالا و خدماتی كه بر اثر خودداری افراد جامعه از خرج كردن همه درآمد یا بر اثر پس انداز به مصرف نرسیده است، می­ تواند تبدیل به سرمایه گذاری شود.
در طرح­ های آمارگیری هزینه و درامد خانوار درامد یك­سال گذشته خانوار سوال شده و آن بخشی كه برای سرمایه گذاری از خانوار خارج می­شود پرسیده نشده و فقط در صورتی­كه در كوتاه مدت (دوره زمانی یك ساله مورد پرسش) دارای بازدهی مالی باشد در بخش درامدها ثبت می­شود. بنابراین نمی توان پس انداز خانوارها را (چه در كوتاه مدت و چه در بلند مدت) از راه این آمارگیری محاسبه كرد.
روند مابه التفاوت درآمد و هزینه خانوارها در سال های اخیر از مثبت بودن این مابه التفاوت از چند سال قبل حكایت دارد؛ بگونه ای كه در سال های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ هم هر خانوار شهری به ترتیب ۳ میلیون و ۲۳۹ هزار تومان و ۳ میلیون و ۷۴۲ هزار تومان و هر خانوار روستایی به ترتیب یك میلیون و ۹۹۶ هزار تومان و ۲ میلیون و ۳۱۷ هزار تومان بیشتر از هزینه سالانه اش درآمد داشته است
در واقع، از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷ هر خانوار شهری به ترتیب ۱۰.۲، ۱۰.۲ و ۹.۶ درصد و هر خانوار روستایی به ترتیب ۱۱.۳، ۱۱.۵ و ۸ درصد از درآمدش نسبت به كل هزینه هایش بیشتر بوده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر به اینجا رجوع كنید.


1398/06/25
13:35:31
5.0 از 5 امتیاز
4634
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات