معاون وزیر اقتصاد به ساسان گستر اعلام كرد

آمادگی وزارت اقتصاد برای احیای رشد اقتصادی

آمادگی وزارت اقتصاد برای احیای رشد اقتصادی به گزارش ساسان گستر باتوجه به حاكم شدن ركود در فضای اقتصادی و منفی شدن رشد اقتصادی، معاون وزارت اقتصاد اعلام نمود: برنامه هایی كه در وزارت اقتصاد برای رونق تولید طراحی شده است در جهت سیاست های انبساطی است تا بتوان از این طریق رشد اقتصادی را احیا كرد.


به گزارش ساسان گستر به نقل از ایسنا، حاكم شدن ركود بر فضای اقتصادی كشور پدیده ای است كه می توان آنرا به صورت مستقیم به تورم ربط داد. تورم علاوه بر همه نتایج منفی كه بر زندگی و اقتصاد شهروندان دارد در نهایت سبب افزایش ركود هم خواهد شد.
سازوكار این اثرگذاری به این صورت است كه زمانی كه تورم سبب افزایش قیمت كالا و خدمات می شود خیلی از این كالاها یا خدمات از سبد مصرفی خانوارها كنار گذاشته می شود. این كاهش تقاضا در نهایت سبب تعطیلی كامل یا نیمه كامل بعضی از كارگاه های تولید خواهد شد كه در نهایت نتیجه ای جز منفی شدن رشد اقتصادی ندارد.
همانطور كه می دانیم رشد اقتصادی بر سال ۱۳۹۷ منفی ۴.۹ درصد بود كه خود به اندازه كافی گویای شرایط ركودی در اقتصاد است. یكی از سیاست هایی كه در چنین شرایطی می تواند سبب مرتفع ساختن ركود شود تزریق پول به اقتصاد و تقویت قدرت خرید مردم است كه اصطلاحا از آن بعنوان سیاست های انبساطی یاد می شود.

برنامه های رونق تولید در جهت سیاست های انبساطی است
محمدعلی دهقان دهنوی - معاون اقتصادی وزارت اقتصاد - در گفتگو با ایسنا، درباره برنامه های عملیاتی وزارت اقتصاد برای پیشبرد سیاست های انبساطی اظهار داشت: برنامه هایی كه در جهت رونق تولید طراحی شده است در جهت سیاست های انبساطی است تا بتوانیم رشد اقتصادی را به نحوی احیا نماییم.
دهقان دهنوی همینطور با ركودی توصیف كردن شرایط حاكم بر اقتصاد افزود: زمانی كه رشد اقتصادی منفی می شود، یعنی در شرایط ركودی قرار داریم. در چنین شرایطی یكی از اقداماتی كه می تواند به ما در خروج از ركود كمك نماید تقویت تقاضا است به خصوص وقتی كه بدانیم تورمی كه بر اقتصاد ایران حاكم است تورم ناشی از فشار هزینه های تولید است.

در اجرای سیاست های انبساطی باید مراقب تورم بود
او با سفارش استفاده از سیاست های انبساطی در بازار اظهار نمود: اعمال برخی سیاست های انبساطی در بازار به شرطی كه منجر به تورم بیشتر نشود می تواند سبب بهبود شرایط اقتصادی كشور شود. پیش شرط اصلی چنین اتفاقی برخورد سیاست های انبساطی به تولید ملی است به این صورت كه بتوانند تقاضا برای خرید این تولیدات را بالا برند و از تورم هم جلوگیری نمایند.
معاون وزیر اقتصاد در ادامه به وضعیت باثبات قیمت ها در بازار ارز هم اشاره نمود و اظهار داشت: بخش بزرگی از جریان ارزی در اختیار بخش خصوصی است اما بانك مركزی هم از راه مقررات و نظارتی كه انجام می دهد مدیریت متمركز این بازار را در دست دارد كه البته تا حالا هم موثر بوده است.
او پایداری قیمت ها در بازار ارز را مثبت ارزیابی كرد و درباره راهكارهای تقویت آن هم اظهار نمود: هر چقدر بتوانیم رشد اقتصادی را احیا نماییم و جریان بازگشت ارزهای صادراتی را تقویت نماییم روند فعلی ثبات در بازار ارز بیشتر تقویت خواهد شد.



1398/06/27
14:28:15
5.0 از 5 امتیاز
5128
تگهای خبر: ارز , بازار , بانك , بانك مركزی
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات