كانون كارگزاران مطرح كرد:

۵ پیشنهاد برای كاهش مشكلات هسته معاملات بورس

۵ پیشنهاد برای كاهش مشكلات هسته معاملات بورس به گزارش ساسان گستر كانون كارگزاران بورس در نامه ای به رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، ۵ پیشنهاد مهم برای كاهش مشكلات هسته معاملات در كوتاه مدت را اعلام نمود.


به گزارش ساسان گستر به نقل از مهر، روح الله میرصانعی در نامه ای به رئیس سازمان بورس اعلام نمود: هم اكنون با افزایش حجم نقدینگی در بازار سرمایه فشار زیادی بر روی هسته معاملات وجود دارد. بروز هرگونه اختلال در عملكرد سامانه معاملات، كل بازار سرمایه را تحت تأثیر قرار می دهد و علاوه بر نارضایتی سرمایه گذاران، مشكلات فراوانی را متوجه شركت های كارگزاری می كند.
آنچه كه مسلم است این سامانه معاملات پاسخگوی نیاز فعلی بازار سرمایه نیست و به طریق اولی پاسخگوی توسعه ای آتی بازار نخواهد بود. به نظر می آید كه در بین مدت باید سامانه معاملات قوی تری را جایگزین كرد و در كوتاه مدت به منظور كاهش فشار بر روی هسته معاملات و در جهت رفع مشكلات حیاتی نرم افزاری بازار پیشنهادات ذیل عرضه می شود:
۱. برای كاهش تعداد سفارشات ارسالی به سطح معاملات محدوده قیمت عرضه های اولیه برداشته شود و رقابت قیمتی كاملا باز وجود داشته باشد. در این صورت خریداران برای وارد كردن قیمت عرضه های اولیه باید اطلاعات مالی شركت را تحلیل و بررسی نمایند و آنگاه با عنایت به ارزش ذاتی سهام، قیمت مد نظر را وارد كنند.
در این حالت می توان محدودیت های شدید حجمی خرید عرضه های اولیه كه حالا اعمال می شود را بسیار بازتر كرد. در روش فعلی عرضه اولیه، بورس از سوی خریداران وارد مذاكره با فروشندگان می شود و محدوده قیمتی كه پایین تر از ارزش ذاتی سهام است را برای رقابت اعلام می كند. همان گونه كه آمار نشان داده است اغلب قریب به اتفاق عرضه های اولیه خریداران در سقف محدوده قیمت، سفارش ها را وارد می كنند.
متاسفانه در این حالت نیاز سرمایه گذاران به تحلیل از بین می رود و حضور عموم مردم و افزایش سفارشات را در ایام اولیه شاهد می باشیم چون كه بورس با دخالت در كشف نرخ تعیین محدوده قیمتی كمتر از ارزش ذاتی سهام، یك موقعیت خیلی كم ریسك و دارای بازده بالا را فراهم نموده است. ازاین رو در هر عرضه اولیه شاهد افزایش تعداد كدهای معاملاتی و فشار بیشتر به سطح معاملات خواهیم بود.
هسته معاملاتی كه اختلال در آن یا قطع شدن آن به مفهوم قطع شدن كل معاملات بورس و تعطیلی بازار است. با عنایت به موارد فوق پیشنهاد می شود بورس بدون دخالت در قیمت گذاری امكان تعیین نرخ بدون محدودیت قیمت را در عرضه های اولیه فراهم سازد تا موقعیت شبیه رانتی كه كم ریسك و پر بازده است را به وجود نیاورد و سبب تعمیق تحلیل شود. بی گمان در این حالت تعداد سفارشات عرضه های اولیه كاهش قابل توجهی خواهد داشت و مسیر حركتی بورس هم به استانداردهای جهانی نزدیك تر خواهد شد.
۲. بعد از عرضه های اولیه به منظور پیشگیری از ایجاد صف های خرید طولانی كه خود فشار و هسته معاملات را زیاد می كند به مدت محدود به طور مثال دو یا سه روز پس از عرضه اولیه، دامنه نوسان حذف یا حداقل سه برابر دامنه نوسان معمول شود. این امر كمك خواهد نمود بازار بدون فشار و هسته معاملات زودتر به قیمت تعادلی برسد ضمن آنكه در ایام پس از عرضه اولیه كه معمولاً صف خرید تشكیل می شود یكی از دغدغه های همه فعالان بازار نحوه اولویت بندی سفارشات است كه امكان دارد سبب افزایش بدبینی سرمایه گذاران به دست اندركاران بازار شود. با این روش سلامت بازار هم افزایش می یابد و به علت آنكه صفی تشكیل نمی گردد، نگرانی ها در مورد سرعت چینش سفارشات در صف و رعایت انصاف رنگ می بازد.
۳. ایجاد صف های خرید یا فروش پدیده صف نشینی را ترویج می كند، ارزش تحلیل در بازار را می كاهد و رسیدن به نقطه تعادل قیمتی سهم را طولانی تر یا فرسایشی می سازد. هیجان صف نشینی سبب ترغیب سرمایه گذاران غیر حرفه ای به تشدید سفارشات در صف می شود. خیلی از سرمایه گذاران حضور در صف های خرید و فروش و كسب سود كوتاه مدت از این طریق را به تحلیل و سرمایه گذاری بلندمدت ترجیح می دهند چون كه صف های خرید و فروش تقویت كننده دیدگاه كوتاه مدت نوسان گیرانه است.
لذا افزایش تدریجی دامنه نوسان (به طور مثال هر ۶ ماه ۰.۵ درصد) در كاهش صف های تشكیل شده موثر خواهد بود و سرمایه گذاران را به استفاده از تحلیل های درست ترغیب می كند تا از رفتار توده وار پرهیز كنند. كاهش صف های خرید و فروش اثرات قابل توجه بر كاهش فشار بر روی سامانه معاملات دارد. نقطه اوج ورود سفارش به سامانه معاملات زمان چینش صف ها در ابتدای بازار است كه با كاهش صف، پیك فشار بر سامان رفع می شود.
۴. وجود حجم مبنا سبب می شود رسیدن به نقطه تعادل قیمتی سهم، طولانی تر یا فرسایشی و وجود صف های خرید و فروش ادامه دار شود. تبعات صف های خرید یا فروش هم در بند قبل شرح داده شد بنابراین پیشنهاد می شود به صورت تدریجی حجم مبنا كاهش پیدا كند تا به طور كلی حذف شود.
۵. در سامانه های معاملاتی بورس و فرابورس حداكثر تعداد سفارش هر سهم در هر سفارش افزایش یابد. این امر سبب می شود تعداد سفارش های وارد شده به سامانه معاملات و متعاقباً فشار و سامانه معاملات كاهش پیدا كند.

1399/01/23
20:17:53
5.0 از 5 امتیاز
3064
تگهای خبر: ارز , بازار , خرید و فروش , سرمایه گذاران
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات