بی اعتنایی بورس های جهان به سقوط مجدد قیمت نفت

بی اعتنایی بورس های جهان به سقوط مجدد قیمت نفت به گزارش ساسان گستر شاخصهای بورسی در سرتاسر جهان با صعود به كار خود خاتمه دادند.


به گزارش ساسان گستر به نقل از خبرگزار فرانسه، در شرایطی که ویروس کرونا روز به روز در سطح جهان پیشروی می کند و شمار مبتلایان و قربانیان در جهان کماکان رو به افزایش است، تلاش ها برای یافتن واکسن کرونا بیشتر از پیش شدت گرفته است.
بانک مرکزی ژاپن در نشست خود وعده داد حمایت بیشتری از بازارهای مالی از راه خرید بیشتر اوراق بدهی انجام دهد. این بانک متعهد شد تا ۱۵ تریلیون ین ( ۱۴۰ میلیارد دلار) از اوراق مختلف شرکت ها را خریداری کند. حالا سرمایه گذاران منتظر اجرایی شدن بسته های حمایتی جدید توسط بانکهای مرکزی اروپا و آمریکا هستند.
در آسیا پیشبینی می شود رشد اقتصادی کشورها برای اولین بار در طول ۶۰ سال گذشته وارد محدوده منفی شود. در چین بخش بزرگی از فعالیتهای تولیدی در استان های مختلف از سر گرفته شده اما رشد اقتصادی سه ماهه نخست سال جاری برای اولین بار در نیم قرن اخیر منفی شده است. کره جنوبی هم اعلام نمود رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه منتهی به مارس به منفی ۱.۴ درصد رسیده است.
کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا نسبت به کوچک شدن ۱۵ درصدی اندازه اقتصاد اروپا در نتیجه انتشار کرونا اخطار داده است. در شرایطی که معلوم نیست بازگشت به کار چه زمانی عادی خواهد شد، رشد اقتصادی کشورهای اروپایی بخصوص در اقتصادهای بزرگ تر با کاهش محسوس روبرو شده است؛ بخصوص در ایتالیا که حالا میزان تولیدات صنعتی به کمترین سطح خود در طول ۱۱ سال گذشته رسیده و طبق پیشبینی صندوق بین المللی پول اقتصاد این کشور حدودا یک دهم نسبت به اندازه سال قبل خود کوچکتر خواهد شد.
در آمریکا هم ایالت جیورجیا احیانا به اولین ایالتی تبدیل خواهد شد که محدودیت های رفت و آمد را لغو خواهد نمود هر چند که دونالد ترامپ از مخالفتش با انجام چنین کاری اطلاع داد. شهرداران بعضی از شهرها در ایالت نوادا همچون در لاس وگاس هم خواستار بازگشایی کامل کسب و کارها شده اند.
استن شیپلی، تحلیل گر اقتصاد کلان در موسسه " ورکر ای اس ای" اظهار داشت: سرمایه گذاران نسبت به تداوم شیب نزولی بیماری امیدوار شده اند اما تا زمانی که اقتصادها به صورت کامل بازگشایی نشوند، از ثبت جهش های بزرگ خبری نخواهد بود.
تداوم بسته نگه داشته شدن واحدهای اقتصادی در سرتاسر جهان سبب شده است تا شرکت های بزرگ از بانک ها و خودروسازها گرفته تا شرکت های هواپیمایی زیان های سنگینی را در صورت سود و زیان سه ماهه نخست سال جاری خود اعلام کنند و خیلی از کسب و کارهای کوچک و متوسط هم با خطر ورشکستگی و اخراج نیروهایشان مواجهند. در آلمان اتحادیه رستوران ها و هتلداری ها از دولت درخواست حمایت ۱۰ میلیارد یورویی برای پیشگیری از بیکاری بیشتر از ۲۰۰ هزار نفر شده است.
هانا اندرسون، کارشناس ارشد بازار در بانک 'جی پی مورگان' اظهار داشت: کرونا کماکان اصلی ترین مبحث مورد توجه معامله گران است و هنوز زمان برگشت به وضعیت پیش از بحران مشخص نمی باشد. در نتیجه یک روز شاخص صعودی شدن و روز دیگر شاهد نزولی شدن بازارها هستیم.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از در نظر گرفتن یک بسته ۴۶۰ میلیارد دلاری برای پشتیبانی از بخش های مختلف اقتصاد این کشور نظیر صنعت نفت و خطوط هوایی اطلاع داده و از سوی دیگر ورود مهاجران جدید به آمریکا را به مدت ۶۰ روز تعلیق کرده است. بانک مرکزی آمریکا هم میزان خرید اوراق قرضه روزانه خویش را به ۴۶ میلیارد دلار در روز افزایش داده که یکی از سنگین ترین مداخلات روزانه این بانک در قرن اخیر به حساب می آید.
تابحال بیشتر از سه میلیون و ۶۵ هزار و ۱۷۸ مورد مبتلا شدن به کرونا گزارش شده است که در این بین ۲۱۱ هزار و ۶۳۱ نفر جان خویش را از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۵۶ هزار و ۸۰۳ نفر، ایتالیا با ۲۶ هزار و ۹۷۷ نفر، اسپانیا با ۲۳ هزار و ۵۲۱ نفر، فرانسه با ۲۳ هزار و ۲۹۳ نفر و انگلیس با ۲۱ هزار و ۹۲ نفر بوده است.
در قاره سبز، رهبران اتحادیه اروپا سرانجام بر سر ایجاد یک صندوق نجات یک تریلیون یورویی به توافق رسیدند هر چند اختلاف در جزئیات سبب شد تا نهایی شدن آن به تابستان موکول گردد. امانویل مکرون، رئیس جمهور فرانسه با تایید اختلافات بین کشورهای اروپایی گفته است که هنوز بر سر اینکه این صندوق به اعضا وام بدهد یا به آنها کمک هزینه مقابله با کرونا اهدا شود، اختلاف نظر داریم.
وی فوک هاو، کارشناس سرمایه گذاری در موسسه دی بی اس اظهار داشت: تا زمانی که اخبار متناقض باشند شاهد ادامه نوسانات بازار خواهیم بود. برای آن که روند بهبودی پایداری را شاهد باشیم باید از مرحله پیک بیماری عبور نماییم و اقتصادها را باز نماییم.
بورس آمریکا
در وال استریت، بیشتر شاخص ها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص مهم بورسی در سطح بالا تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۱.۵۱ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۴ هزار و ۱۳۳.۷۸ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۴۷ درصد صعود تا سطح ۲۸۷۸.۴۸ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با جهش ۱.۱۱ درصدی در سطح ۸۷۳۰.۱۶ واحدی بسته شد.
بورس های اروپایی
هر چند دور تازه مذاکرات بین انگلیس و اتحادیه اروپا برای حل و فصل مسئله برگزیت شروع شده و مقرر است این مذاکرات ویدیوئی به مدت دست کم سه هفته ادامه یابد، بعضی از منابع آگاه در دولت انگلیس از تداوم اختلاف ها و پیشرفت خیلی کم در مذاکرات اطلاع داده اند.
میشل گوو، وزیر کابینه انگلیس با اشاره به اینکه انگلیس مایل به رسیدن به توافق با اتحادیه اروپا بر سر روابط آینده است، این اتحادیه را متهم به نادیده گرفتن حقوق ماهی گیری انگلیس در آب های آزاد بعنوان کشوری مستقل کرده است. وی هم چنین از ارائه چارچوب زمانی برای حصول توافق پرهیز کرد و اظهار داشت: من پیشگو نیستم. فقط می توانم بگویم که پیشرفت هایی داشته ایم.
اگر طرفین تا آخر سال جاری به توافقی مشخص نرسند، انگلیس بازار واحد اروپایی را هم ترک خواهد نمود و روابط تجاری دو طرف کانال مانش تابع مقررات سازمان تجارت جهانی خواهد بود. دو طرف هم چنین تا ماه ژوئن برای رسیدن به چارچوب کلی فرصت دارند و در صورت منقضی شدن این مهلت می توانند با توافق یکدیگر آنرا تمدید کنند.
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۶۴ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۵۸۴۶.۷۹ واحد بسته شد.
شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با جهش ۳.۱۳ درصدی و ایستادن در سطح ۱۰ هزار و ۶۵۹.۹۹ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۲.۵۵ درصدی در سطح ۴۵۰۵.۲۶ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۷۸ درصد بالا رفت و به ۶۷۳۱.۸۰ واحد رسید.
بورس های آسیایی
در معاملات بورس های آسیا، شاخص ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۱۹ درصدی تا سطح ۱۹ هزار و ۷۴۵.۳۳ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۰.۵۲ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۴۰۵.۳۰ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای کامپوزیت" صعود ۰.۹۱ درصدی را تجربه نمود و در سطح ۳۸۵۷.۵۰ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۵۶ درصد کاهش و ایستادن در سطح ۵۲۹۱.۹۰ واحدی به کار خود خاتمه داد. در میان دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود.
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمت ها ریزشی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۱۱.۵ درصد ریزش به ۱۱.۳۱ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۳.۴ درصدی به ازای ۱۹.۳۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همینطور در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا با افت ۱.۱۸ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۶۹۳.۷۸ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۰.۵۹ درصدی به ازای ۱۵.۲۵ دلار مبادله شد.



1399/02/09
13:13:11
5.0 از 5 امتیاز
2788
تگهای خبر: آمریكا , بازار , بانك , بانك مركزی
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات