راه های جبران كسری بودجه در اقتصاد كرونازده

راه های جبران كسری بودجه در اقتصاد كرونازده به گزارش ساسان گستر در شرایطی كه دولت ها به علت انتشار كرونا مجبور به افزایش مخارج خود شده اند، توجه به راهكارهایی كه می تواند این كسری را مدیریت كند و كم كند، ضروری می باشد.


به گزارش ساسان گستر به نقل از ایسنا، دولت ها هم به مانند خانوارها در شرایط دشوار اقتصادی با کاهش درآمدهای خود مواجه می شوند و این کاهش درآمد گاهی سبب می شود مجموع هزینه ها از مجموع درآمدها بیشتر شود. کسری بودجه دارای نتایج منفی زیادی نظیر انباشت بدهی دولت، کاهش طرح های توسعه ای، کاهش رتبه اعتباری و سخت تر شدن استقراض جدید می شود.
دولت ها برای جبران کسری بودجه خود دو راه کلی کاهش هزینه ها و افزایش مخارج را دارند. با اینکه کاهش هزینه ها ساده ترین کار است اما دارای تبعات زیادی روی رشد اقتصادی، نرخ اشتغال و سطح درآمدی است. از طرفی افزایش درآمدها به صورت کلی از دو طریق افزایش مالیات ها و رشد اقتصادی قابل تحقق است. افزایش مالیات ها هم در صورت افزایش بیش از اندازه دارای نتایج زیادی روی سطح فعالیتهای اقتصادی خواهند بود. رشد اقتصادی هم معمولا زمانی موثر خواهد بود که بالای دو درصد باشد و همینطور در کوتاه مدت این راهکار خیلی کارایی نخواهد داشت.
دفتر کنترل بودجه کنگره آمریکا در گزارشی مفصل به بررسی راهکارهای مدیریت کسری بودجه پرداخته است. توجه نکردن به مسئله کسری بودجه می تواند دارای نتایج توسعه ای و ثبات زای جدی در بلندمدت و میان مدت باشد. این دفتر ۱۲۹ راهکار مختلف را برای کاهش، جبران و کنترل کسری بودجه پیشنهاد کرده است که در ادامه با مهم ترین آنها آشنا می شوید:
۱- کاهش هزینه های اجباری
حدود ۷۰ درصد کل هزینه های دولت ایالت متحده در سال ۲۰۱۷ مربوط به این هزینه ها بوده است. تأمین اجتماعی و مراقبت های درمانی دو زیرمجموعه اصلی این هزینه ها هستند. این هزینه ها شامل هزینه های کشاورزی، مسکن، آموزش، بهداشت و درمان، تأمین اجتماعی، هزینه نیروهای نظامی نخبه و هزینه های ترکیبی می شود.
به قول این دفتر، محدودیت در بخشودگی وام های دانشجویی، افزایش حداقل سن بازنشستگی ( سن پیشنهادی حداقل ۶۷ سال)، بازسازی نظام درمانی برای کارآمدی و بهره وری بیشتر و افزایش حق بیمه کارکنان همچون راهکارهای مناسب برای کاهش هزینه های دولت در این بخش است.
۲- کاهش هزینه های اختیاری
این هزینه ها شامل هزینه های دفاعی، بین المللی، انرژی، فضایی و حمل و نقل است.
کاهش بودجه نظامی، استفاده از نیروهای داوطلب مردمی برای انجام برخی امور کمتر حساس انتظامی، کاهش برنامه های سلاح های هسته ای و کشتار جمعی، کاهش کمک های خارجی، افزایش عوارض جاده ای و بزرگراهی و کاهش تعداد کارکنان دولت همچون راهکارهای پیشنهادی این بخش است.
۳- افزایش درآمدهای دولت
افزایش مالیات بر درآمد اشخاص، دریافت مالیات بیشتر از درآمدهای بلندمدت افراد در مقایسه با درآمدهای کوتاه مدت، کاهش یارانه های پرداختی حوزه درمان به صورت عمومی و محدود شدن آنها به اقشار صدمه پذیر، دریافت مالیات از درآمد صندوق های کارکنان بخش های مختلف، افزایش نرخ مالیات بر درآمد شرکت ها، افزایش مالیات بر ارزش افزوده، افزایش مالیات بر فعالیت واحدهایی که گازهای گلخانه ای تولید می کنند، دریافت کارمزد از تراکنش های بانکی و دریافت مالیات اضافه از موسسات مالی و بانک ها همچون راه هایی پیشنهاد شده در این بخش هستند.
۴- تأمین مالی هزینه های دولت در بازارهای مالی
خیلی از دولت ها ترجیح می دهند از راه بازارهای پول و سرمایه به جبران یا کاهش کسری بودجه خود بپردازند. با عنایت به اطمینان بالاتر سرمایه گذاران به دولت ها نسبت به شرکت ها، در صورت عرضه شرایط جذاب توسط دولت، سرمایه زیادی از این طریق جذب خواهد شد.
عرضه سهام شرکت های دولتی در بورس، انتشار اوراق قرضه، اسناد خزانه، معرفی صندوق های سرمایه گذاری و سبدهای دارایی و حتی چاپ پول همچون گزینه های موجود تأمین مالی هستند.



1399/03/08
13:12:07
5.0 از 5 امتیاز
2548
تگهای خبر: آمریكا , ارز , اشتغال , انرژی
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات