صعود دلار در معاملات خارجی

صعود دلار در معاملات خارجی ساسان گستر: ارزش دلار مقابل سایر ارزها افزوده شد.


به گزارش ساسان گستر به نقل از رویترز، روابط بین چین و آمریکا بار دیگر متشنج شده است. بعد از آنکه وزارت تجاری آمریکا از تحریم شماری از شرکت های چینی به بهتان ارتباط آنها با ارتش چین و نقض حقوق بشر خبر داد، حالا قانون گذاران آمریکایی به دنبال ممنوع اعلام شدن هرگونه تجارت شرکت های این کشور با استان سین کیانگ هستند.
در طرف دیگر اما وزارت خارجه چین با تمجید از اقدام روسیه در به صفر رساندن سهم دلار از ذخایر ارزی صندوق ثروت ملی گفته است همکاریهای خود با روسیه را در زمینه ارزی و کاهش وابستگی به دلار افزایش خواهد داد.
باقی ماندن جریان ورودی سرمایه خارجی به چین در سطحی خوب موجب خواهد شد تا یوان موقعیت خوب خود مقابل دلار را کماکان حفظ کند. داده های انتشار یافته از طرف وزارت تجاری چین نشان میدهد سرمایه گذاری خارجی مستقیم در چین در ۶ ماه نخست امسال به ۶۰۷.۸۴ میلیارد یوان رسیده که این رقم در مقایسه با زمان مشابه منتهی به سال قبل ۳۳.۹ درصد افزایش نشان میدهد. بیشترین افزایش سرمایه گذاری خارجی طی این مدت مربوط به کشورهای آ. سه. آن با ۵۰.۷ درصد و اتحادیه اروپا با ۱۰.۳ درصد بوده است.
اما با تشدید شکاف بین روند واکسیناسیون در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه، تقاضا برای دارایی های امن بار دیگر بالا رفته است. مقامات سازمان بهداشت جهانی از رهبران کشورهای توسعه یافته خواسته اند مازاد واکسن در کشورهای خودرا به کشورهای نیازمند اختصاص دهند. این درخواست بعد از آن مطرح می شود که در بعضی از کشورها، احتمال تزریق دوز سوم به افراد مطرح شده اما خیلی از نهادهای معتبر اعلام نموده اند افرادی که دو دوز واکسن تزریق کرده اند نیازی به دوز سوم ندارند.
تزریق نقدینگی و اعتبارات به بازارهای مالی خصوصاً بازار ارز توسط سیاست گذاران پولی در جهان ادامه دارد تا از خروج قدرتمند از رکود کرونائی اطمینان حاصل شود. بانکهای مرکزی ژاپن، آمریکا و اروپا کماکان برنامه خرید اوراق قرضه خودرا ادامه می دهند و در چین نیز بانک مرکزی این کشور از تزریق مجدد ۱۵۰ میلیارد دلار به بازار آگاهی داد که به اعتقاد تعدادی از کارشناسان برای رفع نگرانی فعالان بازارهای مالی و سرمایه گذاران بین المللی از کاهش سرعت رشد اقتصادی این کشور بوده است.
بانک مرکزی چین در تازه ترین اقدامات خود برای ثبات بخشی به بازار ارز تصمیم گرفت تا نرخ ذخیره قانونی بانک ها را کم کند. این تصمیم بعد از آن صورت می گیرد که نرخ تورم چین در ۱۲ ماه منتهی به ژوین به مثبت ۱.۱ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۲ درصد کمتر از تورم ماه قبل بوده، بیش از همه تحت تأثیر افزایش تورم بخش حمل و نقل قرار گرفته که تورم آن به مثبت ۵.۸ درصد بالا رفته است. این کمترین تورم ثبت شده سه ماه اخیر در چین بوده است.
بانک مرکزی آمریکا با اقرار به فشار تورمی اعلام نموده در کوتاه مدت ریسک های قیمتی بالا رفته است و تا زمانی که زنجیره تامین به شرایط عادی بازنگردد، روند صعودی نرخ تورم ادامه خواهد داشت. بانک مرکزی آمریکا در گزارش خود که برای کمیته خدمات مالی کنگره ارسال کرده است، با اعلان اینکه نرخ تورم در کوتاه مدت بالای دو درصد باقی خواهد ماند، بار دیگر بر توانایی خود در مهار و در دست داشتن ابزارهای کافی برای بازگرداندن آن به محدوده هدف گذاری شده دو درصدی تاکید کرده است.
در خبری بد برای اقتصاد آمریکا خصوصاً در زمانی که نرخ تورم وضعیت نگران کننده ای دارد، شمار متقاضیان دریافت مزایای بیکاری تا هفته نخست ماه ژوییه با ۲۰۰۰ نفر افزایش نسبت به هفته قبل به ۳۷۳ هزار نفر رسید که این رقم، بالا ترین رقم ثبت شده سه هفته اخیر شمرده می شود. طبق اعلام وزارت کار آمریکا، بیشترین میزان افزایش تقاضای دریافت مزایا مربوط به لوییزیانا بوده است. تا حالا ۱۵۵ میلیون آمریکایی واکسن کرونا دریافت کرده اند اما بازار کار تا بازگشت به نقطه اوج خود فاصله دارد.
همزمان با بیشتر شدن شمار مبتلایان به کرونا و پیدایش انواع جهش یافته جدید، سازمان بهداشت جهانی در اطلاعیه ای به کشورهای مختلف هشدار داده است که در برداشتن محدودیت های کسب وکارها و مقررات قرنطینه ای احتیاط بیشتری از خود به خرج دهند. تنها در یک هفته نخست ماه ژوییه میزان مبتلاشدن به کرونا در اروپا به نسبت هفته قبل آن ۳۳ درصد بیشتر شده است. واریانت دلتای ویروس کرونا که در هند منجر به مرگ و میر خیلی از افراد شده حالا به نوع غالب در اروپا و آمریکا تبدیل گشته است.
رشد نسبتا خفیف بخش خدمات آمریکا در ماه ژوئن انتظار فعالان بازار را برای اختتام سریع تر به سیاست های محرک بانک مرکزی این کشور افزایش داده است. بخش خدمات خصوصاً در زیرمجموعه توزیع کالا گرفتار وقفه رشد قابل توجهی شده که قسمتی از این مساله به کمبود اقلام مورد نیاز وارداتی بر می گردد. از جانب دیگر در اروپا نیز شاخص اطمینان فعالان تجاری به وضعیت اقتصادی آلمان بعنوان بزرگ ترین اقتصاد اروپا در هفته نخست ماه ژوییه بعد از سه رشد مثبت متوالی بار دیگر به محدوده منفی بازگشته است.
بعد از کاهش غیرمنتظره رشد تولیدات کارخانجات آمریکا در ماه آوریل، در ۱۲ ماه منتهی به ماه می رشد این بخش ۱.۷ درصد اندازه گیری شده که ۰.۱ درصد بیشتر از رشد ماه قبل و ۱.۸ درصد بیشتر از رشد ثبت شده بازه مشابه منتهی به ماه قبل است. بااینکه بصورت کلی بخش تولید آمریکا سهم زیادی از کل رشد اقتصادی این کشور ندارد، رشد تولیدات می تواند به محرک جدیدی برای بخش صنعت تبدیل گردد و به کمک رشد کل در سه ماهه دوم بیاید. این افزایش می تواند به بیشتر شدن اشتغال زایی کمک نماید.
تا حالا بیش از ۱۸۹ میلیون و ۴۷۰ هزار و ۵۲۲ مورد مبتلاشدن به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۷۸ هزار و ۴۱۱ نفر جان خودرا از دست داده اند. در میان کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۲۳ هزار و ۸۶۷ نفر، برزیل با ۵۳۷ هزار و ۴۹۸ نفر، هند با ۴۱۲ هزار و ۵۵۸ نفر، مکزیک با ۲۳۵ هزار و ۵۰۷ نفر و پرو با ۱۹۴ هزار و ۷۵۲ نفر بوده است.
جین فولی - استراتژیست ارشد ارزی در روبوبانک - اظهار داشت: از مدت ها پیش شاهد اثرگذاری مثبت پیشرفت در واکسیناسیون روی بازار ارز بوده ایم. این که واکسن ها تا چه حد در مقابل جهش های جدید جواب بدهند یکی از مواردی است که راجع به آن در میان معامله گران نگرانی های زیادی را به وجود آورده است. بصورت کلی اگر معامله گران به این نتیجه برسند که هنوز برای حذف ریسک کرونا است، روی به دارایی های امن تر خواهند آورد که به نفع دلار است.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۵ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۶۳۸ واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۸۸ دلار اعلام گردید. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازه ترین دور از معاملات، پوند با ۰.۲۲ درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۸۲ دلار مبادله شد. یورو ۰.۲۳ درصد پایین رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۸ به ۱.۱۸۰ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۰۶ درصد افزایش به ۱۱۰.۰۴۴ ین رسید. در مقابل همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۴۶ دلار مبادله شد. همین طور نرخ برابری دلار معادل ۶.۴۶۰ یوان چین اعلام گردید.




منبع:

1400/04/25
21:53:11
5.0 از 5 امتیاز
437
تگهای خبر: آمریكا , ابزار , ارز , اشتغال
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات