پشت پرده تخلیه اوراق بهادار آمریکا از خزانه چین چراغ خاموش در راه حذف دلار

پشت پرده تخلیه اوراق بهادار آمریکا از خزانه چین چراغ خاموش در راه حذف دلار ساسان گستر: انتشار اخبار در رابطه با قرار گرفتن انگلیس بجای چین به عنوان دومین دارنده اوراق خزانه داری آمریکا، نشان میدهد که پکن بدون «ایجاد هرج و مرج» در بازار مالی جهان، درحال دسترسی به هدف سیاسی طولانی مدت این کشور آسیایی است.


به گزارش گروه اقتصادی ایرنا، آلِسدر مک لئود، اقتصاددان اسکاتلندی می گوید که هرچند اوراق قرضه تحت مالکیت چین به مرور زمان نوسان پیدا می کند اما «چشم انداز این نوسان، هدف طولانی مدت چین یعنی کنار گذاشتن کامل دلار نهفته است.»
وی که به عنوان تحلیلگری برجسته در امور مالی و اعتباری فعالیت می کند، اضافه کرد: چین در راه گسترش استفاده از ارز ملی خود یعنی «یوآن» در دادوستدها بجای دلار در معاملات تجاری با کشورهای آسه آن، قدمهای نسبتاً مثبتی برداشته است. پکن همین طور این رویه را به معاملات تجاری بین اعضاء سازمان همکاری شانگهای و بریکس تعمیم داده است.
به نوشته اسپوتنیک، گشایش اتاق امانات بهادار «بورس طلای شانگهای» در هنگ کنگ و عربستان سعودی، گام هایی مهم در امتداد جهانی سازی استفاده از یوآن در تجارت بوده است.
مک لئود افزود: کاملا روشن است که چین و روسیه به عنوان هژمون های آسیا، مشتاقانه در راه کاهش اتکا به غرب برای تامین مالی، سرمایه، نفوذ اقتصادی و تجاری تجاری، گام برداشته اند و این مسئله خصوصاً بعد از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا پررنگ تر بوده؛ تا جایی که پکن بطور مشخص در تلاش است تا مقصد بازارهای صادرات خودرا تغییر دهد و آمریکا را به عنوان مقصد اصلی جایگزین کند.
به گفته وی، نکته مهم این است که میان سرمایه گذاری چین در اوراق قرضه وزارت خزانه داری آمریکا و اقدام مشابه انگلیس یا ژاپن تفاوت قائل شویم. دارایی های چین تحت کنترل بانک مرکزی این کشور است در صورتیکه در انگلیس و ژاپن، نهادهای مالی، بانک ها، مدیران سرمایه گذاری و ذینفعان برون مرزی آمریکا بدنبال سوددهی بالاتر اوراق قرضه هستند.
وی اشاره کرد: ماهیت سرمایه گذاری انگلیس و ژاپن در مقایسه با چین بسیار متفاوت می باشد. پکن به دارایی های بهادار خود به عنوان قسمتی از ذخایر ارزی چین می نگرد که عمدتا بوسیله مازاد تجاری چشم گیر با سایر کشورهای انباشته شده است و برای مدیریت دارایی های دلاری و حصول اطمینان از ثبات نرخ تبدیل ارز مورد استفاده قرار می گیرد.
این اقتصاددان اسکاتلندی اضافه کرد: می توان اظهار داشت که رویکرد چین این است که نمی خواهد مسئول ایجاد مشکلات مالی غرب باشد. بلکه برای صیانت از خود هر کاری بتواند انجام خواهد داد اما پرخاشگرانه و متهورانه در بازارهای سرمایه غرب، اختلال ایجاد نمی کند.



منبع:

1404/02/29
10:30:56
5.0 از 5 امتیاز
838
تگهای خبر: آمریكا , ارز , بازار , بانك
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

1396 - 1404 sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات

ساسان گستر: دروازه ورود شما به بازارهای جهانی. با ما در جریان آخرین تحولات گمرکی، معافیت‌های گمرکی، و قوانین تجارت باشید و کسب و کار خود را در سطح بین‌المللی گسترش دهید.