به گزارش ساسان گستر به نقل از مهر به نقل از رویترز، با افزایش حفاری های نفتی آمریكا و تولیدات بالاتر اوپك، روند افزایش متوالی قیمت نفت- كه باعث شده بود به بالاترین میزان سود ربع سالانه خود در ۱۳ سال اخیر دست پیدا كند- ترمز كرد و امروز هم قیمت نفت به روند كاهشی خود ادامه داد. دیروز قیمت نفت بیش از ۱ دلار در هر بشكه سقوط كرده بود.
دیروز شركت های نفتی آمریكا بعد از ۷۷ هفته برای اولین بار به تعداد چاههای نفت در حال حفاری خود افزودند و عراق اعلام كرد كه صادرات خود را در ماه سپتامبر اندكی افزایش داده است، این درحالی بود كه اوپك تولیدات خود را در كل افزایش داده بود.
نفت خام آمریكا پس از این كه جلسه خرید و فروش روز دوشنبه را با سقوط ۱.۰۹ دلاری یا ۲.۱ درصدی در قیمت ۵۰.۵۸ دلار برای هر بشكه به پایان رساند، امروز با ۰.۳ درصد یا ۱۵ سنت كاهش به قیمت ۵۰.۴۳ دلار برای هر بشكه رسید. بنچ مارك نفت آمریكا به بیشترین رشد ربع سالانه خود از ربع دوم سال ۲۰۱۶ تا كنون دست یافته بود.
نفت برنت، بنچ مارك جهانی نفت كه دیروز با سقوطی ۸۵ سنتی یا ۱.۵ درصدی (در ساعت ۱۸:۱۹ به وقت جهانی) در قیمت ۵۵.۹۴ دلار برای هر بشكه بسته شده بود امروز هم با سقوطی۲۶ سنتی یا نیم درصدی به قیمت ۵۵.۸۶ دلار برای هر بشكه رسید. نفت برنت در ربع سوم سال ۲۰ درصد سود را به دست آورده بود كه بیشترین سود آن در ربع سوم سال از ۲۰۰۴ تا كنون است. هفته گذشته قیمت نفت برنت تا ۵۹.۴۹ دلار هم بالا رفت.
تحلیل گر نفتی پتروماتریكس، اولیور جاكوب می گوید: من معتقدم بالاتر رفتن از مرز ۶۰ دلار، برای نفت برنت بسیار مشكل خواهد بود.
قیمت های نفت در هفته گذشته به دنبال تنش های ایجاد شده در كردستان عراق پس از همه پرسی استقلال كردستان و تهدید تركیه بستن خط لوله صادرات نفت شمال عراق به بندر سیهان این كشور در دریای مدیترانه، بالا رفته بود.
تحلیل گران می گویند تركیه تهدید خود را عملی نكرده است.
مریل لینچ از بانك آمریكا در گزارشی گفت: با كاهش ذخایر مازاد نفتی قیمت نفت برنت هر روز بیشتر تقویت می شود و آن چه اهمیت دارد این است كه این افزایش قیمت با محدودتر شدن بازار فیزیكی تقویت می شود كه این عاملی اساسی است كه قبلا وجود نداشت.
اما تحقیق رویترز در روز جمعه نشان داد كه تولید نفت اوپك در ماه گذشته افزایش یافته است كه بیشتر آن مربوط به تولید بیشتر عراق و همچنین لیبی بوده است.
هرچند افزایش تولید لیبی عمر كوتاهی داشت. طبق گفته یك مهندس در محل و یك منبع از لیبی، بزرگترین میدان نفتی این كشور، شراره، از روز یكشنبه تعطیل شده است.
تولیدكنندگان نفت خام خاورمیانه نگران این هستند كه درصورتی كه قیمت نفت از ۶۰ دلار بالاتر برود باعث تشویق به تولید بسیار زیاد نفت شیل شود و دوباره قیمت ها افت كنند.