پیش بینی نایب رییس اتاق بازرگانی درباره اقتصاد ایران

پیش بینی نایب رییس اتاق بازرگانی درباره اقتصاد ایران ساسان گستر: نایب رییس اتاق بازرگانی ایران شرایط فعلی اقتصاد را از منظر بین المللی و داخلی تشریح و اوضاع اقتصاد را در ماه های آینده پیش بینی نمود.


پدرام سلطانی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اینكه در ماه های آینده برای اقتصاد و شرایط كشور چه اتفاقی می افتد، اظهار داشت: بستگی به این دارد كه در محدودیت ها، چگونه شرایط مدیریت شود، چونكه به نظر می آید آثار محدودیت ها روی حمل و نقل دریایی باعث محدود شدن حمل و نقل دریایی و همینطور گران تر شدن آن شود. علاوه براین، محدودیت های دیگر همچون بیمه و نقل و انتقال، فشار را بر واردات بیشتر می كند و می تواند سبب افت واردات شود. ضمن اینكه دولت واردات كالاهای گروه چهارم را ممنوع كرده است؛ ازاین رو از دایره واردات خارج شده و همینطور آزاد شدن ارز برخی كالاهای تولیدی داخل هم می تواند جایگزین كالاهای گروه دو و سه باشد.
سلطانی در ادامه اظهار نمود: موارد فوق سیگنال های كاهش واردات در ماه های آینده را می دهد. چنانچه سیاست جدیدی اتخاذ نشود، افزایش واردات در دو سه ماه اخیر و كاهش آن در ماه های آینده، در نهایت كارنامه سال ۱۳۹۷ را به سمت كاهش واردات می برد یا آثار یكدیگر را خنثی می كند و كاهش و افزایش قابل توجهی مشاهده نمی گردد. به هر روی باید منتظر بود دید چه اتفاقی خواهد افتاد.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران اصلی ترین مشكل بخش خصوصی و اقتصاد كشور را نا اطمینانی فزاینده در محیط كسب و كار بیان كرد و اظهار داشت: نبود اعتماد، امكان پیش بینی را تا حد زیادی از تجار و فعالان اقتصادی سلب كرده و در شرایط اقتصادی كشور و با عنایت به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص «ممنوعیت مذاكره» و همینطور افزایش سودهای بانكی، پیش بینی امری سخت خواهد بود، چراكه هر مولفه جدیدی می تواند اثر مثبت یا منفی بگذارد. اما اگر در شرایط حاضر و اتفاقاتی كه در آینده همچون محدودیت های مرحله دوم كه از آبان ماه آغاز می شود، مولفه جدید به شرایط اضافه نشود، وضعیت كشور سخت تر خواهد شد.
وی تصریح كرد: حتی سیاست های اتخاذ شده در داخل هم در اقتصاد تولیدی و اقتصاد داخلی فارغ از محدودیت های بین المللی گشایش جدی به وجود نخواهد آورد. چناچه سیاست های جسورانه و خلاقانه اتخاذ شود، امكان دارد قدری كفه ترازو را به سمت ثبات ببرد. در غیر این صورت احیانا شرایط سخت تر خواهد شد.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران درباره بهترین مولفه پیشنهادی اظهار داشت: در این شرایط نمی گردد واقع بینانه صحبت كرد. با عنایت به آنچه حاكم بر شرایط فعلی است، گزینه بهترینی نمی بینیم و انتخاب ها محدود هستند. ما در تعامل با جامعه جهانی دچار مشكلات اساسی هستیم، همینطور تنگناهای محدودیت در تبادلات پولی و بانكی بیش از دوره گذشته خواهد بود. اما اگر فقط نگاه به گشایش آن باشد، حداقل هم اكنون خوش بینانه است. مگر اینكه واقعا بانك مركزی ایران و نظام پولی و بانكی بتواند با خلاقیت و با استفاده از فرصت های كوچكی كه در تعامل با برخی كشورها دارد مقداری وضعیت را قابل تحمل تر نگه دارد.
سلطانی اضافه كرد: در داخل هم با كوشش برای باز كردن سایر بندها از پای تولید، تحرك بیشتر در تصمیم گیری های توأم با مشورت دولت و بخش خصوصی و البته كنار گذاشتن ملاحظه كاری ها و رابطه سالاری ها و همینطور تصمیمات جدید در محیط پول كشور در ارتباط با موسسات غیرمجاز، باید نظام پولی و مالی ساماندهی و مدیریت شود. اگر چنین امكاناتی فراهم گردد و اهرم ها به كار گرفته شوند، فضای اقتصادی داخل را بازتر می كند. البته بازهم به تناسب آثار منفی محدودیت های آمریكا برای كشور، تجربه سال های گذشته نشان داده دولت ها كمتر توفیق پیدا كردند كه كارهای خارق العاده و خلاقانه ای انجام دهند.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران خاطرنشان كرد: برخی از اعضای اتاق بازرگانی نظراتی را در مورد نرخ واقعی ارز دارند كه بر مبنای استنباط های اقتصاددانان است، اما یك نظر اجماعی بعنوان نظر اتاق بازرگانی در مورد نرخ واقعی ارز عرضه نشده است و نمی توانیم بگوییم نرخ دلار چقدر باید باشد، چراكه تحریم ها سوار بر سیاست های غلط پولی و مالی بوده و طی سال های گذشته باعث رشد بی رویه حجم نقدینگی و افسار گسیختگی نظام بانكی و موسسات غیرمجاز و در نهایت بالا رفتن پایه پولی شده است. اما اگر نگاه فقط به تخلیه آثار سیاست های پولی و مالی و فضاهای نظام بانكی به نرخ ارز باشد، نرخ ارز نباید بیشتر از این ها افزایش پیدا كند.
وی خاطرنشان كرد: محدودیت ها و تقاضاهای غیرمولد به واسطه نگرانی از آینده بازار، نرخ را بالا می برد و تقاضا برای خرید و در خانه نگه داشتن ارز، مهاجرت و خروج سرمایه از كشور را هم بالا می برد. همانطور كه گمانه زنی های مسئولان دولتی حاكی از این است كه ۲۰ میلیارد دلار دست مردم است كه درستی یا نادرستی آن به محاسبات و گمانه زنی های خودشان برمی گردد ولی هرچه كه باشد باز سرمایه های دست مردم روند افزایشی خواهد داشت.
سلطانی اضافه كرد: به واسطه شرایط عمومی و انتظارات تورمی از این پس، فرمان افزایش نرخ ارز بیشتر به جای آنكه دست خطاهای سیاست گذاری ها باشد، دست فشارهای ناشی از محدودیت ها و همینطور تقاضاهای غیر مولد و غیر متعارفی است كه در بازار ارز وجود دارد. البته اگر خطای سیاست های پولی و مالی ادامه پیدا كند، دوباره آنها مسیر افزایش خویش را تحمیل می كنند.



1397/06/03
15:32:18
5.0 از 5 امتیاز
4420
تگهای خبر: ارز , بازار , بازرگانی , بانك
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات