رئیس كمیسیون صنایع دستی اتاق تعاون ایران اعلام كرد:

سه مانع پیش روی صنایع دستی و فرش

سه مانع پیش روی صنایع دستی و فرش به گزارش ساسان گستر رئیس كمیسیون صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ایران، اجبار به پیمان سپاری ارزی، مالیات بر ارزش افزوده و بیمه قالیبافان را سه مانع پیش روی صنایع دستی و فرش عنوان نمود.



به گزارش ساسان گستر به نقل از مهر، عبدالله بهرامی امروز در یك نشست خبری در تشریح نقش صنایع دستی در بخش تعاون و اقتصاد كشور با اشاره به صادرات ۱.۵ میلیون دلاری صادرات فرش دستباف در ۲۰ سال قبل تصریح كرد: با عنایت به رونق فرش دستباف تعداد دو میلیون بافنده فرش در كشور وجود داشت و ظرفیت تولید سالانه ۶ میلیون متر مربع فرش دستباف وجود داشت كه می توان تا سه میلیارد دلار ارزآوری از محل صادرات فرش ایرانی عاید كشور كرد.
وی با اشاره به اینكه مشكلات فرش دستباف و بی توجهی دولت سبب شد از نظر جایگاه جهانی و ارزآوری صادرات فرش در حال تنزل باشد، افزود: با وجود اینكه گنجینه پربهایی از طرح و نقشه فرش داریم و ۶ هزار نفر تحصیل كرده در زمینه فرش هستند، اما صادرات و تولید فرش به خاطر بی مهری ها رو به كاهش است.
مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف اضافه كرد: پارسال بعد از صنعت نفت و صنایع موشكی، فرش ایران مورد تحریم واقع شد. ما از تحریم هراسی نداریم اما خود تحریمی داخلی این صنعت را رنج می دهد.
رئیس كمیسیون صنایع دستی و گردشگری اتاق تعاون ایران، با انتقاد از بانك مركزی برای پیمان سپاری ارزی فرش دستباف اظهار داشت: با عنایت به اینكه ۹۰ درصد تولیدات فرش دستباف صادر می شد و این صادرات معمولا زمان بر است و با وجود اینكه گاها پول صادرات فرش یك سال بعد به كشور برمی گردد، بانك مركزی با اجبار پیمان سپاری برای صارد كنندگان آنها را ملزم می كند كه ارز حاصل از صادرات فرش را به ارز سامانه نیمایی برگردانند.
بهرامی همینطور مالیات بر ارزش افزوده را دیگر مانع صنایع دستی و فرش عنوان نمود و اضافه كرد: قبلا صنعت فرش از مالیات بر ارزش افزوده معاف بود، چونكه تولید كنندگان فرش دستباف جزو سه دهك كم درآمد جامعه هستند، اما حالا فروش و صادرات فرش مشمول ۹ درصد مالیات ارزش افزوده شدند.
وی بیمه قالبیافان را از دیگر موانع پیش روی فعالان این حوزه عنوان نمود و اظهار داشت: متاسفانه از سال ۹۲ به علت انباشت بدهی دولت به تامین اجتماعی بیمه، بدهی قالیبافان حذف شد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف تصریح كرد: در واقع پیمان سپاری ارزی، مالیات بر ارزش افزوده و بیمه قالیبافان سه مانع پیش روی این صنعت است.
بیمه قالیبافان از سال ۹۲ قطع شد
رئیس كمیسیون صنایع دستی و گردشگری افزود: در گذشته ۲۰ درصد حق بیمه هنرمندان قالیباف از جانب دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می شد و در نتیجه تعداد زیادی از هنرمندان قالیباف بیمه شده بودند، اما از سال ۹۲ به بعد كمك دولت قطع شد و سازمان تامین اجتماعی هم به بهانه مختلف بیمه قالیبافان را قطع كرد و تعداد بیمه شدگان قالیباف از ۴۵۰ هزار نفر به كمتر از ۲۵۰ هزار نفر رسیده است. یعنی بیمه حدود ۲۴۰ هزار نفر به بهانه های مانند تاخیر پرداخت حتی یك روز فیش بیمه ای و یا عدم حضور قالیباف در هنگام رجوع مامور بیمه از زیر پوشش بیمه خارج شده است.
وی با انتقاد از اینكه امروز وضعیت ۲۳ هزار قالیباف بیمه شده با وجود پرداخت چند سال حق بیمه بلاتكلیف است، تصریح كرد: دولت باید طبق مصوبه سال ۸۸ مقدار ۲۰ درصد از سهم بیمه قالیباف را به سازمان تامین اجتماعی بپردازد، اما سازمان تامین اجتماعی به قالیبافان می گوید از بیمه سایر مشاغل استفاده كنند و ماهانه ۳۰۰ هزار تومان بپردازید. در حالیكه ما می گوییم قالیباف ها جزو سه دهك كم درآمد جامعه هستند كه توان پرداخت حتی ۵۰ هزار تومان حق بیمه در ماه را ندارند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف همینطور اظهار داشت: مواد اولیه مورد نیاز فرش دستباف به نرخ دلار بازار آزاد تهیه می شود در حالیكه دلار حاصل از صادرات فرش دستباف را باید در سامانه بانك مركزی و به نرخ نیمایی عرضه نماییم.
وی با اشاره به اینكه هم اكنون یك میلیون نفر در صنعت فرش دستباف فعالیت دارند كه اگر برای هر نفر سالانه ۶ متر مربع تولید فرش در نظر بگیریم این رقم می تواند سه میلیارد دلار صادرات برای كشور به ارمغان آورد، اضافه كرد: پارسال ۴۲۰ میلیون دلار صادرات فرش دستباف انجام شد و در ۴ ماهه امسال فقط ۳۰ میلیون دلار فرش صادر گردیده است.
وی همینطور در مورد بیمه بافندگان فرش اظهار داشت: هم اكنون ۱۱۳ هزار كارگاه تعاونی تولید فرش دستباف در كشور وجود دارد و واقعا اطلاعات دقیقی از بیمه قالیبافان نداریم، اما بیمه حدود ۲۳۰ هزار نفر با قطع كمكهای دولتی حذف گردیده است، ما نمی توانیم با تحریم های داخلی و مشكلات داخلی مواجه شویم. صادرات ما به ریال انجام می شود اما واردات ابریشم و مواد اولیه با دلار آزاد انجام می شود و از صادركننده تعهد می گیرند كه ارز حاصل از صادرات را به نرخ نیمایی در سامانه بانك مركزی بفروشند.
مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف در مورد مهمترین بازارهای صادراتی فرش ایران هم اظهار داشت: آلمان، امارات متحده عربی، آفریقای جنوبی، ژاپن و چین بیشترین واردات فرش از ایران را دارند.

1398/09/24
22:33:21
5.0 از 5 امتیاز
4342
تگهای خبر: ارز , اقتصاد كشور , بازار , بانك
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات