چرا وزارت صمت به نظر کارشناسان توجهی ندارد!؟

چرا وزارت صمت به نظر کارشناسان توجهی ندارد!؟ ساسان گستر: یک کارشناس بازار سرمایه با انتقاد از لغو عرضه خودرو های دیگنیتی و فیدلیتی در بورس کالا از طرف وزارت صمت، اظهار نمود: چرا وزارت صمت به نظر کارشناسان توجهی ندارد؟


رسول علی محمدی، در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه از چند ماه پیش توجیهات علمی و قانونی مربوط به مزایای عرضه خودرو در بورس کالا در رسانه ها و شبکه های اجتماعی شروع شد و بسیاری اظهار نظرهای خودرا در این زمینه مطرح نمودند، اظهار نمود: ماحصل این بحث ها و تحلیل های کارشناسی این بود که ورود خودرو به بورس کالا و خروج دولت از قیمت گذاری دستوری به نفع مصرف کننده، نظام توزیع و تولیدکنندگان خواهد بود.
وی افزود: اولین خودرویی که در بورس کالا ارائه شد خودرو کارای تک کابین و دو کابین متعلق به شرکت بهمن موتور بود که حدود یک ماه پیش عرضه آن انجام شد و شاهد بودیم که با قیمت پایه بفروش رسید. عرضه کارا نشان داد که خریداران بسادگی و بدون نیاز به قرعه کشی قادر به خرید خودرو هستند و می توان شرایطی را ایجاد کرد که دسترسی مصرف کنندگان به این محصول ها آسان تر باشد. در پروسه این عرضه اختلاف قیمت ۲۰ درصدی خودرو در کارخانه و بازار آزاد به آسانی از بین رفت و نرخ های موجود در بازار نیز کم شد.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به این که قرار بود خودرو های دیگنیتی و فیدلیتی در بورس کالا عرضه گردد، اظهار نمود: با وجود اطلاع وزارت صمت از عرضه این خودرو در طول یک هفته زمان ثبت سفارش، اما یک دفعه این عرضه شب پیش از انجام معاملات بصورت دستوری از طرف وزارت صمت کنسل شد. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که اگر پذیرش این خودرو ها که چند ماه به طول انجامیدند قانونی نبود چرا از همان ابتدا جلوی آن گرفته نشد؟ چرا توجیه ها و کارشناسی های انجام شده در خصوص مزایای عرضه خودرو در بورس کالا و پیش بینی کاهش اختلاف قیمت خودروساز و بازار آزاد و تخصیص سود حاصل از فروش به خودروسازان مورد توجه وزارت صمت قرار نگرفت؟
علی محمدی با اشاره به ارائه طرح هایی از طرف برخی کارشناسان به دولت در خصوص این که تفاوت نرخ به وجود آمده ناشی از رقابت انجام شده در بورس کالا می تواند با بهره گیری از ابزارهای مالیاتی از خودروساز گرفتن و صرف سیاست های حمایتی، سرمایه گذاری در زیرساخت ها، تسهیل تولید و افزایش تیراژ و راندمان تولید شود، اظهار داشت: به بیان ساده تر دولت می تواند بصورت بهینه ای در بازار ورود کند و نظارت های بهینه و بهتری بر روند قیمت ها بوسیله این ابزارها داشته باشد.
وی با انتقاد از تصمیمات احساسی و لحظه ای، اظهار داشت: ما نشان داده ایم که به تصمیم ها کارشناسی توجهی نمی نماییم. امیدوار هستم به جایی برسیم که طبق تصمیم های کارشناسی و با برنامه ریزی اقدام نماییم.
بر طبق این گزارش درحالی که ثبت سفارش دو خودروی فیدلیتی و دیگنیتی از ۱۱ خرداد شروع شد و قرار بود معاملات این دو خودرو در بستر بورس کالا از ۱۸ خردادماه صورت بگیرد، وزارت صمت طی دو نامه پروسه مذکور را کنسل کرد.




منبع:

1401/03/22
21:32:16
5.0 از 5 امتیاز
315
تگهای خبر: ابزار , بازار , توزیع , تولید
این مطلب ساسان گستر مفید بود؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
sasangostar ساسان گستر صادرات و واردات
sasangostar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت ساسان گستر محفوظ است

ساسان گستر

مرکز بازرگانی و واردات و صادرات